View Single Post
Eski 20-08-2008, 21:59   #267
echnaton
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-12-2006
ph 5-7.5 arası en ideal bitki yetiştirme aralığıdır,
yapraklardaki solgunluğun bence iki sebebi olabilir, ilk ihtimal yetiştirdiğiniz alanın çok sıcak olma ihtimali ve dahada kötüsü öğle saatlerinde güneşin, pencerenizinde mercek etkisiyle bitkilerinizi ezmesi mümkün, sıcak havaya bağlı olarak yetiştirme ortamınızında su olduğu düşünülürse o kapalı ortamdaki yüksek nem oranı bitkinizin stomalarının kapanmasına dolayısıylada bitkilerinizin yapmak zorunda olduğu terlemeyi önlemeside diğer bir husustur. ki yukardaki yazınızda havaların serinlemesiyle bu sorunların azaldığını belirtmeniz bu ihtimali kuvvetli kılmaktadır..
suyun ph ını ayarlamak için ekstradan kullandığınız asitlere ki pilden aldığınız asitlerden bahsediyorum bu bence tam bir hatadır.. ph ı düşüreyim derken bitkilerinize nasıl bir ölümcül ortam yarattığınızı hatırlatmak isterim, tarımın hiçbir şeklinde bu tür asitler kullanılmaz, kullanılmamalıdır, sonuçta o asitlerin içinde eriyik halde ağır metallerde barınmaktadır ki bu metaller bitkileriniz kadar sizin içinde ciddi tehdittir. kaş yapayım derken gözden olmamak lazım, yaptığınız gübre uygulamaları ph ı düşürmenizde yeterlidir, yosunlaşmayı ciddi bir problem olarak almamanızı öneririm yahut alacaksanız da dediğim gibi gübre uygulamalarınızda nitrik asitli uygulamalara ağırlık verin, yosunlaşma olması elbette ph ın yüksekliğine işaret olabilir ki buna rağmen ph7 zararlı bir değer değildir bitkiler için, ama bence bunun asıl nedeni pimaş borulardan kaynaklanmaktadır, kök ortamı az ışık almakta ve yosunlaşma için uygun bir ortam yaratmaktadır..
ph ve ec sürekli olarak yapacağınız gübre uygulamaları ve su takviyeleriyle değişir bu normaldir, ama illa gübrelemeden başka ph dengeleyici birşeyler kullanayım derseniz size yüzme havuzlarında kullanılan ph düşürücü veyahut yükselticileri kullanmanızı öneririm.
yine yosun önleme amaçlı olarak gene havuz kimyasalları vardır, yahut demir içerikli gübrelemelere de ağırlık verebilirsiniz..
ps: harika ve çok özverili bir sistem kurmuşsunuz -ben çok imrendim bu özverinize-ve bence herşey yolunda gidiyor, inanın bana havaların serinlemesiyle yahut pencerelerinizi beyazperdelerle örtmeniz durumunda bitkileriniz düzenli gelişimlerini sürdüreceklerdir
saygılarımla..

echnaton Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön