View Single Post
Eski 20-08-2008, 16:57   #88
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Vallahi ben de sondajda numune alındığını, sondajın cyanürlü suyla yapıldığı konularını bu şekilde haberlerden duydum. Benim kimyasal bilgilerim dışında yeni bir teknoloji olabilir düşüncesi ile çok da "olmaz canım" diyemedim.

Sondaj suyunun sızması demek numunenin yukarıya çıkmaması veya numunenin olanla farklılık gösterebilmesi demek olabilir.

Fazla proses teknikleri bilinmiyebilinir. Ancak Burada yetkilinin söylediklerinin bilimsel olarak doğru olduğunu söyleyebilirim. Aramada cyanür kullanmak gibi bir durum bilgim dışında ise de yine de olamaz diyemiyorum.

Cyanürün yeraltı sularına geçmesi konusu ise...
Radikal bir kimya yandaşı olarak diyebilirim ki gübre ile nitrat katılmasından çok da değişik değil. Tabii konsentrasyon meselesi bir de o suyun kısa vadede içilmesi veya kaynak suyu kullanımı ile doğru orantılı.

Cyanürlü suyun pH düşerse biraz asidikleşirse zayıh bir asid olan HCN zaten gaz olarak açığa çıkar ki, bu da (nedensee) acıbadem kokusunda zehirli bir gaz. Ancak fazlaca da stabil olan bir gaz değil, kolayca bozunur.

Cyanür zehilenmeleri vücutta reversible bir zehilenmedir. Al yuvarlarları bloke edip oksijen alımını engeller.

Bu bağlamda beynin havasız kalması v.s. gibi değişik falzrdan ilerleyen bir zehirlenme ve belli bir fazdan sonra reversible olup hasar bırakmıyan bir zehirlenme. Burada beli bir faz kelimesinin altını çiziyorum.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön