Konu: Domates
View Single Post
Eski 18-08-2008, 23:57   #356
polatuz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 10-11-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi polatuz Mesajı Göster
Daha önce "domateste hastalık ve zararlılar bölümü"nde sormuştum ama herkesin domatesleri çok iyi durumda ve o bölüme kimse uğramıyor olmalı ki cevap alamadım.
Şile'deki bahçede domatesler son derece sağlıklı gelişiyor. Bol miktarda domates veriyor ve bunlar da büyüyor. Ama bu domatesler tam kızaracakken, morarıp çürüyor. Yapraklarda herhangi bir problem görünmüyor. Bu durumla daha önce karşılaşan oldu mu? Sizce sebep ne olabilir?
Teşekkürler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Resim ekleme şansınız olursa daha iyi olur. Mororma hangi bölümde başlıyor yapraklarda poroplem olmadığına eminmisiniz. Bu durum tüm bitkilerinizdemi mevcut.
Doğrusu bu durum benim değil ablamın bitkilerinde ortaya çıktı. O'na agaclar.net'i çok fazla överek anlattığımdan, panik içinde beni aradı ve durumu anlatıp forumdaşlarımdan yardım istememi istedi. Bulunduğu yerden İnternet erişimi olmadığından, ancak kendim gittiğimde fotoğraf çekip ekleyebilirim. Ama o zaman da çok geç olacak. Ama bana aktardığı, domateslerin sanki buzdolabında çok fazla beklemişler gibi çürüyüp bozulduğu.

polatuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön