Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 18-08-2008, 14:32   #882
praecox
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nilüfer.j.s. Mesajı Göster
Glock,vereceğiniz tepkiyi bilmiyorum, ama isterseniz - bu çiçeği bana verebilirsiniz bakım için......ben onu iyileştirip size geri veririm, hm ?? nasıl fikir ? acil cevabınızı bekliyorum (çiçek "öbür tarafa" göçmeden)

saygılar
P.S.ozelden yazdım, düşünün - bitkiyi kurtarabiliriz
Sayın nilüfer,

Phytophthora sarmış göbek ve kökboğazı çürümesi gösteren kökleri ise büyük ihtimalle Fusarium'la çürümüş bir bitkiyi nasıl kurtarmak istediğinizi bize de anlatırmısıız?

Gerçi bu başlıkda (bitkiyi kurtarmak adına) köşeyi nerden, nasıl dönebileceğiniz hakkında mesajlar yazdım resmettim de ancak korkarım bu bir bitki için artık çok geç diğerini kurtarmak adına derhal saksı harcı değişimi ve ilaçlamak gerek.

Bitkinin bu hale gelmesi uzun aylar sürer. Bu tarz ucuz alınan bitkiler zaten bu hastalığa tutulmuş bitkilerdir. Bu konuyu bundan evvelde bir çok kereler uyardım. Bitkinin hastalandığını görmek çok kolay değil, ancak uzma gözü ile hastalandığı anlaşıldı mı derhal müdahale edilirse kurtulma şansı var. Bundan dolayıdır ki phal.lerde derhal çiçeklerden feragat edip 6-10 ay dinlenmeye almak bir tür küre tabii tutulması gerektiğini yazdık burda...
5-10 tl ye phal almak çok kolay ancak tavsiye etiklerimi uygulamazsanız bu bitkiler en geç 2. senesinde ölmeye mahkum bitkilerdir.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön