View Single Post
Eski 18-08-2008, 11:43   #258
Baldaş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-06-2007
Şehir: Rize
Mesajlar: 482
1- Bu sayfada bir yerde sanıyorum difenbahyanın suda köklendirilmemesi gerektiğini yoksa çürüyeceğini okumuştum. ( Ne şaşkınım yahu iki mesaj yukarıdaymış sonradan farkettim ) Direk toprağa dik. Buna dikkat et. Toprak çok cıvık olmayacak ama kurumasına da izin verme.

2-Difenbahyanın yaprağını ellemeyin su değdirmeyin diyorlar ama fısfısla her akşam yaprakları ıslatıyorum bayılıyor buna. Güneşte deneme ama yapraklar yanar newyorker akşam saatlerini ya da sabah erken saatleri bekle sulama ve fısfıs için. Bana sorarsan buranın iklimi elverişli niye difenbahyanı eve hapsediyorsun ki balkona koyabilirsin. Böylece daha kolay fısfıslarsın.

3-Böcek ilacı konan kabı güvenli bir kaba boşaltıp ( Üzerine ne olduğunu yaz mutlaka ) kaynar suyla yıkayabilirsin bilmem ki etkisi kalmaz o zaman yine de bir bilene danış derim.

4- Benim difenbahyam oldukça uzak yoldan ( Ta İstanbul'dan ) açık araba kasasında geldi
Çok hırpalanmıştı. Balkona aldım. Güneşe değil de köşe bir yere koydum. Toprak takviye ettim. Biraz sıvı gübre verdim. Tepedeki yapraklardan yine gelişmeye başladı. Alt kısmında hiç yaprak kalmadı diyebilirim...

5-Bende salon bitkisi yok. Balkonda yetişen bitkilerim var ( Sardunya, kedi tırnağı, kaz ayağı, buz çiçeği, sarmaşık, hanımeli gibi )

Baldaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön