Bendeki gojiler kışı kapalı ve ılık bir ortamda geçirdiler , yapraklarını dökmeden kışı tamamladıklarını söyleyebilirim. henüz dış mekanda goji bitkisi kış tecrübem olmasada...
Kaynaklara göre de böyle olması gayet doğal ; Lycium, (Lycium chinense veya Lycium barbarum) çoğunlukla dikenli olan ve ılımlı ve subtropikal bölgelerde büyüyen daima yeşil(evergreen) bir fundadır.
her nekadar goji bitkisi -27 c leri tölere ediyor olsada sıfırın altındaki sıcaklıklara bu kadar narin gözüken yaprakların dayanması zor gibi.....
Ayrıca en çok bilinen iki tür arasınıdaki farkı akademik bir çalışma şöyle açıklamış;
Lycium chinense, Çin'de Hebei vilayetinde yetişir, Beijing'in etrafında . Onun yumuşak meyveleri, küçüktür, portakal rengi ve birçok tohuma vardır, taze tüketim için fazla ekşidir, ve bundan dolayı diğer yiyeceklere eklenir (Mindell-2003).
Daha genellikle faydalanılan goji küçük yumuşak meyvesi, Lycium barbarumdur. Bu bitki, Tibet ve iç Moğolistan'da çıkarır. Anlaşılan, çeşitli yerler, "Dünyanın Goji başkenti"in başlığı için yarışır. Bazı insanlar, bunun, Ningxia olduğunu savunur, sarı nehir boyunca kuzeybatı Çin'de yetişir. Dr. Mindell'e göre, "Ningxia goji küçük yumuşak meyveleri, gerçek bir zevktir. Meyveler, büyük ve tombuldur, güzel derin kırmızı bir renk, az tohum ve zarifçe tatlı bir tat ve sulu ."
|