Benim;
Çanakkale/Gelibolu/Pazarlı köyünde 4 parça (2 + 7 + 7 + 14) = 30 dönüm boş tarla, (her yıl ekim yapılıyor. Hardal vs. Yani tarla heryıl sürülüyor.)
Çanakkale/Lapseki/Harmancık köyünde 24 dönüm boş tarla (belki 10 yılıdr ekim yapılmıyor.)
Çanakkale/Gökçeada da 12 dönüm zeytinlik. (Zeytinlerin arası seyrekleşmiş. Ceviz dikilebilecek boşluklar var)
Tel ile cevrilme konusu:
Bu tarlaların gökçeada daki hariç diğerleri tel ile cevrili değil. Yani keçinin fidanları yeme ihtimali var.
Sulama konusu:
Gökçeada dakinin bol sulu kuyusu mevcut.
Harmancık köyündekinin damla şeklinde akan ırmağı mevcut. Havvanların sulanması için yalaklar da yapılmış. Yani yalaklarda su birikebiliyor.
Gelibolu/Pazarlıdaki yerlerde kuyu yok.
Benim yapmak istediğim ise:
Şu an yatırmaya fazla param yok. Ama yıl kaybını bir nebze önlemek gayesi ile, tohum ekmek isterim. Aşılı fidan dikme imkanı ve tel çevirme imkanı ve hatta sulama imkanı bile yok.
Şu anda toprak tahlili de yaptırmak istemiyorum.
Bu imkanlar belki 1 yıl sonra veya 2 yıl sonra oluşacak.
Ben aşağıdaki linkteki makinayı alıp;

Ve aşağıdaki burguyu da alıp; (Burgular 12,15,20 cm çap ve 1 metre derinlikte çukur kazmak için)
Sonrasında, bu tarlaları 8 er metre aralar ile ve 1 metre derinlikte kazmak istiyorum.
Ve herbir deliğe; 3 er tane, 7 kolona Kaman 5 ve 2 kolona tozlayıcısı Kaman 1 tohumlarını sıralar halinde 1 metre derinliğe koymak.
Ve üzerini de 6 cm toprak ile kapatmak. Ama o 1 metre derinlik kalacak şekilde bırakmak. Yani toprak ile doldurmamak.
Delik delinirken kenarda oluşan kalınlık ile beraber tohum nerede ise yüzeyden 110cm derinlikte olacak şekilde.
1 sene sonunda, beklediğim o tohumlar 110 cm ye ulaşırlar ve keçinin yemesi de en azından 110 veya 120 cm ye ulaşıncaya kadar engellenmiş olur.
Keçi herhalde 20cm çapındaki delikten kafasını 120cm aşağıya ulaştıracak hali yok.
1 yılın sonunda veya fidanlar 120 cm ye ulaşınca (veya anlaşılması için şöyle diyelim, fidanlar toprak yüzeyine ulaşınca), tarlanın tel ile korunmaya alınmasından sonra, 3 tohumdan çıkan dallara aşılar yapılıp, hangi fidan tutar ise onu büyümeye bırakmak...
Ancak, aşı yapacak dal bulmakta mesele olacağı için, her 50 veya 100 delikte bir aşılı fidan dikmek gerkecek diye düşünüyorum.
O fidanlar zaten budanacağı için, budanan dallar ile de aşı denemesi gerçekleşebilir.
Burada size soracağım konu şu:
1) Bu daha başından ölü doğmuş bir proje mi?
2) İlk tohumları toprağa bırakıldığında ve fidanlar dikildiğinde, sadece 1 veya 2 kez sulayarak bırakmak yeterli olmaz mı? Bu kadar az sulanma ile fidanlar kuruyabilir diyenlere şunu sormak isterim. Tohumlar da bu 1 veya 2 kez sulama yeterli olmaz mı?
3) 120cm derinlikte dikilen tohumların büyüme şansları yok mu? Aslında rüzgardan korunmuş olacaklar.
4) Toprak tahlili bile yaptırmak istemiyorum. Harcayacağım tohum tutarı nasıl olsa 20-30 kg ceviz. Bir de delgi makinası ve emek.
Sonrasında, yani 1-2 yıl sonra bu tahlilleri yaptırıp ona göre gübreleme yaptırabilirim.
Benim için şu an bu 1-2 yıllık sürede tarla boş kalmasın ve bu 2 yılı kaybetmiyeyim.
Yorumlarınızı rica ediyorum.
Yeni üye olduğum için; form üyelik şartlarında yazıldığı üzere, benden istenilen,
kendimi tanıtma işini yapayım.
Muammer Bişkinler
Elektronik Mühendisi
Hacettepe 1982
İstanbul da ikame ediyorum.
Bilgisayar ticareti ile meşgulum.
Çevreye ve insanlara saygılı ve duyarlıyım.
Selam ve Saygılarımla;