View Single Post
Eski 13-08-2008, 08:38   #19
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Ziraat odasında işlem yarım saat ya sürer ya sürmez.

Tarım ilçeden alacağınız teknik personeli arazinize götüreceksiniz. Bakacak ve tarım ile uğraşılıyor, su ihtiyacı vardır diye bir rapor tutacak. Sabahtan giderseniz öğleden sonra raporunuzu alırsınız.

Eğer keson kuyu açtıracaksanız, kuyunun açılma aşamasında elektrik şart. Çünkü belli bir metrede suyu bulacaksınız ve bir kaç gün daha kazı işlemi devam edecek. Bu sırada kuyuda toplanan suyun tahliyesi gerekiyor. Bu tahliyeyi benzinli motor ile yapmak zor. Çünkü bir şamandıra sistemi kuruluyor ve içeride su birikince motor, otomatik olarak çalışıyor. Ayrıca gecede tahliye işlemi devam ediyor. Jenaratör kullanabilirsiniz ama benzin masrafını iyi hesap etmek gerekli.

Sondaj vurulurken elektrik gerekli değil.

DSİ'de işler biraz uzun sürüyor galiba. Net bilmiyorum.

Sayın Meyvelitepe'nin dediğine katılıyorum. Su ihtiyacınızı iyi hesaplamalısınız. Fakat büyük bir depo/havuz yaparak sizin orada olmadığınız günlerde motorun çalışarak suyu biriktirmesini sağlıyabilirsiniz. Günlük 10 ton su geliriniz varsa, cuma akşamı geldiğinizde 50 ton suyunuz hazır olur. Basit bir şamandra sistemi kurabilirsiniz.

İkinci bir husus, elektiriğin size maliyetini hesap edin. Abonelik alacaksınız fakat elektirk direği gerekecek mi. Bir elektrik direği 400-450 YTL civarında mal oluyor. En yakın hattan 40 - 50 m'de bir direk dikeceksiniz.

Elektriği arazinin girişine getirdiniz, saatiniz TEDAŞ tarafından bağlandı. Saati girişe yakın bir yere koyacaksınız ki, okunabilsin. Kuyuya ne kadar mesafe var, kaç m, kablo gidecek? Kablolar ateş pahası, çok para tutuyor. Bu kabloları kuyuya kadar, yer altından mı döşeyeceksiniz havadan mı götüreceksiniz. Yer altından olursa kazı için masraf, havadan olursa direkler için masraf.

Bir elektirikçiye gidip görüşmenizi öneririm. Güneş enerjisi ile kıyaslayabilirsiniz.

Kuyucu Eyüp Usta'nın telefonu 0535 872 35 54. Karadere'den Cem diye benim adı verirseniz yardımcı olurlar. Biraz fiyatlıdırlar ama işleri sağlamdır.

Ayrıca Sayın Kumru ile de irtibat kurarsanız yardımcı olma ihtimali var. Onlar daha ucuza açtırmıştı kuyularını. Sanıyorum kuyularından memnunlar.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön