View Single Post
Eski 12-08-2008, 13:19   #33
Ali H. ALI
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
2008 Bonsai Sergisi

Hepinize iyi gunler.
Gectigimiz hafta sonu, Waverly Garden Club, Bonsai group'un hazirladigi yillik sergimiz vardi.

Haftalar once herkes sergiye koycagi agaclarini hazirlamis, cuma aksami agaclar, belediyeden kiralanan salona getirilmis. Uyelerin ortak calismalari ile solon, bonsai sergisi icin duzenlenmis ve masalar uzerine agaclari yerlestirme isi tamamlandiginda, gece saat 9:00 du.

Ertesi gun sabah 9:00 dan aksam uzeri 5:00 kadar ziyaretciler 5$ gibi bir ucret odeyip sergiyi gezip gormiye basladilar. Pazar gunu de yine 9:00dan aksam uzeri 4:00 de kadar bu devam etti. Havanin yagmurlu ve soguk olmasina ragmen ziyaretciler beklenin uzerindeydi.

Her iki saatte bir yapilan bonsai calismalarina buyuk bir ilgi vardi. bonsaiye yari hazir, bircok fidan ve saksi satildi. bu arada cok kisi sali aksami yapacagimiz toplantiya gelme sozu verdi.

Turkiyede bonsai saksi sorununu biliyorum. O yuzden satilik bonsai saksilarinin fotografini ekleyip eklememekte karar verirken zorlandim. Bu fotograflari sizlerin bakip ahhh! cekmeniz icin degil, onalara bakip ve her seyi zorliyarak, bonsaide ayni noktaya gelmeniz icindir. Umarim saksi sorununuzu, seramikcilerle ve ya baska bir sekide en kisa bir zamanda cozersiniz.

Bonsaideki deneyim ve ogrendiklerinizi, ictenlikle paylasarak Turkiyedeki bonsai sergilerinin de yapilacagi gunlere hizli bir sekilde ulasmanizi diliyorum.

W. gard. bonsai show. 005.jpg

W. gard. bonsai show. 018.jpg

W. gard. bonsai show. 020.jpg

W. gard. bonsai show. 019.jpg

W. gard. bonsai show. 023.jpg

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön