View Single Post
Eski 11-08-2008, 19:22   #13
Todor
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 30-07-2006
Şehir: Yalova
Mesajlar: 6,884
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k Mesajı Göster
Çok teşekkürler herkese
Sayın Todor,
Künk kuyu hakkında duyduğunuz problemler neler acaba, biraz bilgi verebilirmisiniz?
Ben cumartesi günü, Altınova'dan getirdiğimiz bir amcaya bakır çubuklarla suyun yeri için araziye baktırttım .Çubukların hareketlerini belli bölgelerde nasıl devinime geçtiklerini gördüm. Ancak yinede Karamürsel civarında bilimsel metodlarla su arama yapan bir firma varmıdır diye düşünüyorum, bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim. Altınova'da "Altınova Sondaj" diye bir firma ile görüştüm, teknik arama için 600,00 YTL fiyat verdiler.
Benim duyduğum problemler, kuyunun zamanla çökme, kayma yaptığı yönünde. Bunu düzeltme imkanınız yok çünkü elle kazan kuyucular, o kuyuların içene girmiyorlar. Hem vaktinde kendilerine kazdırmadığınız için, hemde güvenli olmadığı için. En son örneğini Geyikdere Köyü'nün kuyusunda gördüm.

Altınova Sondaj'ın dürüst bir firma olduğuna katılıyorum. Zemin etüdü şu anda kaça yapılıyor bilmiyorum ama bundan 4-5 sene önce ben 350ye yaptırmıştım. 150 m'ye kadar inebiliyor Kenan Bey'in ekibi ve makinaları.

DSi ile olan evrak trafiğini sondajcınız halleder. Ama keson kuyu açtırırsanız sizin takip etmeniz gerekecek. Biz Yalova olduğumuz için, Bursa bölgesine bağlıyız. Bu sezon başında sadece Bursaya gidip gelemeyeceği için bir arkadaş keson kuyudan vazgeçti.

Ama keson kuyu düşünürseniz Altınova'da iyi bir ekip tanıyorum. Benim kuyuyu yaparlarken çektiğim fotoğraflar forumda var.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslan_k Mesajı Göster
Benim gibi kuyu açtıracaklar için de bu begeyi-izni alamsı şartmıdır?
Eğer tarım elektriğine baş vuracaksanız DSİ'den sulama izni almanız gerekir. Yoksa Tedaş abonelik vermiyor. Keson kuyu için izin almasına gerek yoktur raporu, keson kuyu için, su kullanabilir izni almanız gerekiyor.

Ziraat odasından, ziraat yaptığınız belgeliyorsunuz.
Tarim ilçe müdürlüğünden suya ihtiyacınız olduğunuzu belgeliyorsunuz.
Bu belgelerle DSİ'ye gidip başvuruyorsunuz.

Kuyudan değil, dereden bile elektrik motoru ile su çekecekseniz prosedür böyle. En azından ilk baharda böyleydi.

Bu şekilde kaçak yapılaşmanın önüne geçilmeye çalışılıyor.

Alternatif olarak, Güneş enerjisi ile çalışan su pompalarını düşüneblirsiniz belki. Şu linkte çok güzel çözümler mevcut.

http://www.unalelektrik.com/urunler.asp?id=8

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön