Değerli insanlarımızı korumaya almalıyız.
Merhaba,
Oynanan oyun ortada. Yöntem daha öncekileri aynı. Bir farkla. Artık bazı değerlerimiz, bilim adamlarımız vatansever insanlarımız oyunu çözdükçe daha çok insana duyuruyor.
Ama bence ülkemizde bir yararlı insan koruma programı yapılsa ve : Geçmişte de türlü nedenler ile kaybettiğimiz bu faydalı insanlar artık korumaya alınsa.
Hatırlayınız, Uğur Mumcu'dan, Hablemitoğlu'na, Vali Recep Yazıcıoğlundan, Adnan Kahveciye, Eşref Bitlis Paşa'dan yakın zamanda hala nedeni karanlıkta kalan ve içinde bilim adamarımızın da yok olduğu uçak kazası. Ve diğerleri.
Sanki görünmez bir el ülkemizin geleceğini şekillendirecek , insanlarımızın refahı ve mutluluğunu sağlayacak yetişmiş kadroyu yok ediyor. Kimisi eziliyor, kimi kaza geçiriyor, kiminin uçağı düşüyor.
Ben artık Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Prof. Dr. Tayfun Özkaya'nın ve onun gbilerinin korunmaya alınmasının gerektiğine inanıyorum. Büyük emelleri ola bir kartelin oyununu ortaya çıkaraak derecede tekerlerine taş koymanın bedeli ağır olabilir.
Yüzyılımızın en etkili silaharıdan biri su diğeri gıda. Önümüzdeki on yıllara silahlar veya bombalar değil bence gıda ve suya egemen olabilen ülkeler hükmedecek. Ve Türkiye Cumhuriyeti olarak Faunamızı, Floramızı, Çeşit ve tür zenginliğimizi, gıda ve diğer tohum zenginliğimizi dikkatli bir şekile korumalıyız.
Sakın olmaz demeyin. Ülkemizin beyinleri ülkeleri uğruna çalışmalarının bedelini ödeyip akıl almaz kazalar geçirirken, işe yaramaz takımına ve hatta işbirlikçilere bir şey olmuyor. Acaba neden ?
Saygılar
|