merhaba
Anneme anneler gününde barış çiçeği almıştım.Aldığımda 2 tane çiçeği vardı zamanla yeşile döndü bende kötü görünüyor diye kestim. Yapraklarının uçları hafiften sararmaya başladı bazı yaprakların tamamı sararmaya başladı bende sararan yaprakları sık sık temizledim . Önceleri cam önünde duruyordu ama doğrudan güneş alımıyordu ben yerini değiştirdim aynı odanın içinde daha gölge bir yere koydum ve yapraklarındaki tozları ara sıra sildim sararmalar gitmedi ama azaldı yeni yapraklar vermeye başladı bi tane çiçek açmak üzere ama sanki gizlenmiş gibi yaprakların arasında umarım zamanla boyu uzar ve yukarılara çıkar. Yapraklarıni silmemden hoşlandığına göre su püskürtsem kim bilir ne kadar hoşuna gider. Bu arada çiçeğin bulunduğu odada çok sigara içiliyor ve zararlı olduğunu bugün öğrendim eve gider gitmez yerini değiştireceğim
Sabah güneşini sevdiğini söylediniz ama benim evim sabah güneşini almıyor akşam güneşini alıyor. Sabah güneşini mutlaka görmelimi. Birde bu bitkiyi yıkamakta söz ettiniz nasıl yıkayacağım bir bilgi verirseniz.
Birde unutmadan çiçeği aldığımda küçük saksıdaydı ve çiçekçi bu saksının 5-6 ay iadere edeceğini söyledi. Ama kandırmış galiba beni. Allahtan anneannem bizdeydi (çiçeklere bayılır) hemen saksı aldı saksısını değiştirdi ve küçük saksının içindeki toprağı çiçek tamamen kökleriyle sarmış yani büyüyecek yeri kalmamış çiçeği alsığımdan 3 ay geçmesine rağmen hemen hemen 2 kat büyüdü bu normal bir büyümemi. Saksının tabağındaki su azaldıkça su döküyorum çiçek kendisi o tabaktan çekiyor acaba yalnışmı bir bilgi verirseniz sevinirim
Birde boyuna değilde enine gelişiyor ne yapmam gerek( çokmu şey sordum ne)
Teşekkür ederim
Düzenleyen Meryem : 11-08-2008 saat 15:08
|