Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arman.b
Öncelikle Haxal arkadaşa:
Normal çimentodan olsa oranını biliyorum. 1 ölçü çimentoya üç ölçü kalın kum ekleyip, döküyorsun betonu. (Aslında 1 ölçü çimentoya 4 ölçü kum da olur ama ben işi sağlama almak istiyorum.) Çimento oranını artırırsan harç çok çabuk çatlar. Çimento oranını azaltırsan da zaman içinde aşırı derecede yıpranır hatta tozlaşır.
Bir şelale imalatçısıyla görüştüm ve 5000 ytl karşılığında (istediğimden çok daha kötü) bir şelale inşa edebileceğini söyledi. Su devridaimini de dalgıç motorla sağlayacakmış. Sesi de havuzun derinliğini artırarak azaltıyormuş. Ben de bir arkadaşımdan karşılıksız dalgıç motor buldum. Havuz suyunun derinliğini 1m civarında yapıp, motoru dibe yerleştireceğim eğer Nalan Hanımdan ses çıkmazsa!!!
Ayrıca havuzu betondan yapmayı düşündüğüm için, (Demir olmadan da beton olmuyor, sadece donmuş harç oluyor) bir arkadaşımın yardımıyla da inşaat demiri buldum. Bunları da inşaatçıların kullandıkları ve nalburlarda bulunan inşaat teliyle birleştireceğim.
Senin önerin için de teşekkür ederim. Göndereceğin fotoğrafı bekliyorum. Zaten daha hafriyat işi var. Ben de inşat seviyelerini telefonumla fotoğraflıyorum ki sitede düzenli bir sırayla yayınlayayım ve bizden sonraki arkadaşlar daha rahat olsunlar.
Nalan Hanıma not: Umutla başlığı okumanızı bekliyoruz. Ve artık yalnız değiliz 
|
şa an ankarada bir deneme yapıyorum zaten,daha yeni beyaz cimento ve mermer tozunu karıştırıp (1 e 3 oranında) döktüm,henüz işin başındayız ama bende bütün aşamaları fogoğraflıyorum,olursa hepsini tek tek göndereceğim.
5000 ytl çok ucuk rakamlar,oturduğum yerde (burhaniye- balıkesir) öğretmenevi ne yaptırıldı ve 500 ytl bile tutmadı hemde süper oldu. söylediğim iskeleti yapmayı gördüğüm adam,bitmiş halini 260 ytl ye veriyordu. bence iyi bir piyasa araştırması yapın,uçmuş o paraları söyleyenler...
kolay gelsin.