Merhabalar!
İnsan yukarıdaki yazılanları okuyunca öyle rahatsız oluyorki. Hangi göl olduğunun adının hiç bir önemi kalmıyor. İster Akşehir ister Eber ne farkeder diye düşündüm bir an. Sevgili Leventoğlu öyle güzel özetlemişki sanki Eberin hikayesi gibi. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yöre insanının çaresiz ve ne yapacağını bilemez durumda olmasıda sanki işin tuzu biberi. Her şeyde olduğu gibi küçük hesaplar peşinde koşturan yöneticilerimizin acizliği ve çözüm üretememeside işin ağlanacak tarafı. Ben hala umudumu kaybetmedim. Yöre insanını içine alacak ve kimseye tepeden bakmadan yapılacak bir bilimsel çalışma bu problemlerimizi minimize eder. Anadolu insanı her zaman dünden hazırdır. Yeterki inansın ve güvensin. Birde şeffaflığı ve eşitliği görürse yapamıyacağı hiç bir şey yoktur. Bu tarih boyunca böyle benim nacizhane fikrim değil.
Böyle giderse bizler bırakın gün kutlamayı bir kaşık suya muhtaç bir toplum olacağız yakında. Biraz feleket tellallığı gibi oldu ancak görünen köy kılavuz istemez diye bir sözde yok değildir Anadoluda.
Saygıyla kalın.
|