Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi öğretmen
Keşke bu yıl bal çok olsa da size gönderebilsem.. Babam 1980 yılından beri arıcılık yapıyor. Arıya verilen zehir peteğin üzerine yapışıyor ve yediğinizde karaciğere yerleşiyor. Bu nedenle babam bal zamanı arının azalmasına rağmen kesinlikle zehir atmıyor. Peteğe gelince arı kendisi yapıyor. Çam balını yemeyiz. Bizde kestane, yayla çiçeği ve kekik balı olur. Denizli valiliği dağlardaki kekiklerin erken kesimini yasakladığı halde kesiyorlar.Çiçeği olmayınca da bal olmuyor. Ayrıca bol yağmur olması gerekiyor. Geçen yıl hiç bal alamadık. Bu yıl da umut yok 
|
Merhaba,
babanızın arıcılık konusundaki tecrübelerinden yararlanmak isteriz, arılar peteği kendisi yaptığına göre bunun adı
karakovan arıcılık.
Arının peteğini kendisinin yaptığı bal yani temel petek konmadan yapılan arıcılık bana göre en makbul olanı, olması gerekeni...(ticari arıcılıkda bu imkansız gibi)
Bu nedenle forumda arıcılık başlığı altında karakovan arıcılığa babanız tecrübelerini yazarsa bizler de yararlanırız.
Sağlıcakla