Aslında veraset yolu ile intikal eden taşınmazların Hukuki yollarla gereğinin yapılması bence bir VATANDAŞLIK GÖREVİ OLMALI Çünki bir süre sonra içinden çıkılmaz bir hal alacak ve evlatlarımız bize biraz surat asacaklar.Kaldıki bu parçalanmalarla herkesin elinde saksı toprağı kadar yer kalacak. Bence bu tip konularda ulusal bir kampanya başlatıp Hukuki yollarla gereğinin yapılması lazım. Ben Sütçülerde ailemizden bizlere düşen taşınmazlar konusunda bir Avukata yetki verdim. Düşünebiliyormusunuz 75 m2 arsa 26 hisseye bölünecek ve 3 kat imarı var. Şimdi bu 26 kişi zaten bir araya gelemiyor **** herhangi birisi satın almak için çaba göstermiyor.Bende en iyisi hukuki yollar deyip bir Avukat aracılığı İzale-i Suyu davası açtım. En sağlıklısıda bu bence .Hiç olmazsa alan kişinin işine yarar.Kanuni olduğu için de kimse alınıp gücenmez.
Ayrıca Miras malı diye ülkemizin birçok yerinde bu tip taşınmazlar bakımsızlıktan harap olmakta,bağlar bahçeler inanılmaz hallere gelmekte vede en kötüsü bakılmadığı için kontrolsüz yağışlar ve doğal etkilerle içler acısı hale gelmektedir dolayısı ile bizlerde duygusal olarak çok üzülmekteyiz.
Bence bu konuda ulusal bir kampanya başlatılmalı diye düşünüyorum.
Sanıyorum bu konuda bizleri en iyi Yücel Özlem ağabey aydınlatabilir.
|