View Single Post
Eski 05-08-2008, 10:10   #130
tuncel79
Yeni Üye

tuncel79's Avatar

Giriş Tarihi: 01-06-2007
Coğrafi Konumu :

Koyulhisar İlçesi İç Anadolu'nun kuzey doğusunda batıdan doğuya doğru uzanan Kelkit Vadisini, kuzeyden güneye doğru dikine kesen bir vadi üzerindedir. İl merkezi Sivas a 180 km. mesafededir. Batıda Tokat'ın Reşadiye, kuzeyde Ordu ilinin Mesudiye, kuzey doğuda Giresun'un Bulancak, batıda Suşehri ve güneyde Zara, Hafik ilçeleri ile çevrilidir. Kelkit vadisi İç Anadolu Bölgesi ile Karadeniz Bölgesinin ayrım hattı olup, Koyulhisar bu hattın kuzeyinde Karadeniz Bölgesinde kalmaktadır. bu nedenle bu bölgede karasal iklimden ılıman iklime geçiş görülür. Rakımı 850 m. yüzölçümü 968km2'dir.

ben amatörce yapmak istiyorum bu işi. Has mavi renkte olması falan da o kadar onemli değil. illa mavi olması için aşı kullanmak gerekiyor tohumdan elde etmek cok zor diyorlar ya. Benim isteğim şu. 3-5 sene içinde elimde olabildiğince fazla fidan olsun. bunun içinde bulabildiğim kadar tohumu çimlendirmek istiyorum. çimlendirme işleminde kaybımın en az olması ıcın ne yapmam gerek bu konu hakkında bılgı sahıb olmak ıstıyorum.

tuncel79 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön