View Single Post
Eski 05-08-2008, 01:12   #82
arman.b
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 02-08-2008
Yardımınızı ve bilgi paylaşımı rica ediyorum

Merhaba Nalan Hanım,
Ben İstanbul’dan Arman Benli. Umarım rahatsız etmiyorumdur.
İki ay kadar önce bu forumu tesadüfen buldum ve içeriğini çok beğendim. Geçtiğimiz gün de kayıt oldum. Ben de sizin yaptığınız gibi, kendi bahçeme yapacağım şelalenin bilgilerini paylaşmak istiyorum sonrasında.
Eğer genel mesajlarda vermediğiniz **** benim bulamadım birkaç ayrıntıyı paylaşabilirseniz inanın çok sevinirim.

1-Beyaz çimento – mermer tozu karıştırma oranınız nedir?
(Sizin yazdıklarınızı okumasam, normal çimento ve kumla yapmaya çalışacaktım. Onların karışım oranları 1 çimentoya 3 kum şeklinde. Ancak beyaz çimento+mermer tozu benim **** arkadaşlarımın bilgi sahibi olduğu bir karışım değil.)

2- Koçtaştan aldığınız izolasyon malzemesinin adı nedir acaba?
(Likit membranla kaplamayı düşünmüştüm ama sizin kullandığınız malzemenin daha mantıklı olduğunu sanıyorum.)

3-Tavuk teli diye bahsettiğiniz tel yumuşak ve kolay kıvrılabilen bir şey mi acaba? Nerden temin edilir?
(Ben inşaatçıların kalın demirleri birbirine bağlamak için kullandıkları telleri şekil vermek için kullanıp, üzerlerine de sıva filesi kaplayarak, üzerini sıvamayı düşünüyordum.)

4-Sessiz motor diye bahsettiğiniz motor hakkında bilgi verebilir misiniz lütfen?
(Maliyet ve gücü yüzünden dalgıç motor kullanmayı düşünüyorum ama onlar da aşırı ses yapıyormuş öğrendiğim kadarıyla. Bu yüzden yeterli su sirkülasyonunu sağlayabilen sessiz ve hesaplı bir motor bulmaya çalışıyorum.)

5-Renklendirmeyi ne tür boyayla yaptınız? Sıradan toz boya mı karıştırdınız izolasyon malzemesinin son katına?

Bu arada foruma eklemiş olduğunuz fotoğrafları bilgisayarıma indirdim ve kendi şelalemi yaparken, sık sık bakacağım. Tek sorun fotoğraflar biraz küçük olduğu için detaylar az görünüyor.

Benim de 100 metrekarelik bir bahçem var. Çikeklendirme ve çevre düzenlemesini (boya hariç) tamamladım. Tek eksik şu an şelale. Sizin paylaşacağınız bilgilerle onu da biran önce tamamlamayı düşünüyorum.

Teşekkürler.

Not: Foruma sık uğrayamadığınızı gördüğüm için size özelden ulaşmaya çalıştım. Anlayışınız için ayrıca teşekkür ederim.

arman.b Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön