Kağan Bey, bahsettiğiniz kitabı gördüm ancak okumadım.
Bitkisel artıklardan kompost yapılıyor, bu da bitkiler için sonsuz faydalı bir organik besin.
Bu tür bitkilerin kaynatılması ile elde edilen suya ise gübre demek doğru değildir.Bunlar olsa olsa tonik diye ismlendirilebilir. Her bitkinin farklı özelliklerinden faydalanılıyor olabilir.Örneğin kekikten elde edilen preparatlar nematodla savaşta kullanılmaya başladı.
Soğan, sarımsak, domates böcekler için kaçırıcı etkide vs. ama bunları tek tek besin olarak kullanabilme ile ilgili teknik bir çalışma olduğunu bilmiyorum ve amatörce deneyip güzel sonuçlar aldığı için yazarın ilettiğini düşünüyorum. Ya da bu bilgileri aldığı kaynakla ilgili literatür vermişse, bana da iletirseniz araştırabiliriz. Ben de araştırayım.Sebze sularının etksine bakayım.
Bitki suyunuzun saksılarınıza zarar vermeyeceğini düşünüyorum. Yarı yarıya bile verebilirsiniz. Belki hatta tamamını bile verebilirsiniz.
Yararını ise şu şekilde gözleyebilirsiniz. Aynı bitkiden 4 tane edinin. Hepsi aynı yerde ve şartta olacak. İkisine uygulamayı yapacaksınız ikisine normal bakacaksınız. Özel verdiğiniz solüsyon dışında herşey ama herşey aynı olacak. 1-2 ay sonra sonuca bakar, gelişme ve değişiklikleri izlersiniz.