Konu: Kanser
View Single Post
Eski 03-08-2008, 20:54   #14
praecox
Kaybettik...
 
praecox's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-06-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 4,603
Kanseri "yenmenin" en ilk şartı bireyin hayata olan bağlılığıdır. Yaşama sevinci ve isteği bilinç altında ve bilincinde ne kadar yüksekse o kadar bu meredle alt edilir gibi...

Bundan yıllar öncydi. Platin metalinin cis konfigurasyonunda olan bir komplex bileşen keşfedildi, hayvanlar üzerinde denendi, sonra insanlara geçildi.

O yıllar başarı ve düzelme o kadar iyiydi ki farma endüstrisi dünyadaki platin resrvlerinin fizibilitesini yaptı ve sonuç olarak bu gidişle her kanserli hastaya yetemiyeceği hesabı yapıldı. Sonrası ciddi ciddi bu cis-platinle yaşamı uzatılmış hastaların ilerde öldükleride mezar toprakların işlenerek bu platin metallerinin geri kazanım şekilleri dahi düşünüldü.

Bir **** iki yıl geçtikten sonra bakıldı ki cis-platin etkisini yitiriyor hastalarda düzelme iyileşme hatta duraklama oranı da gerilere gidiyor.
Müteakibi araştırmalarda bu sorunun cevabı araştırıldı ve görüldü ki ilk yıllar cis-platini gönüllü deneyip iyileşen hastalar zaten fazlaca yaşama bağlı kişilerden oluşmaktaydı. Sonrası ise kansere yakalanmış ve hayata küsmüş hastaların da olduğuydu... Bu gibi bir durumda cis-platin de etki edemiyordu.

Yine gerçi değişik cis-platin komplaxleri kullanılıyor ve hatta bu gibi chemotherapilerde bir nevi ağır metal zehirlenmesi geçirdikleri için hastalar saçları dökülüyor v.d. semptomlar da gözlemleniyor...

Kısacası tebabetin arkasından gelen her türlü olgunun sadece psikolojik olduğuna ve bu alternatif/tamalayıcı tıbbın hayata bağlıyan bir tür "ayin"i gibi görüyorum.

Havuç örneğinde ise... insanoğlu istenmese de karnivor bir hayvandır, yani bir etobur methabolizmaya sahiptir. Vegetaryenler ne kadar sebzelerle beslenmeye çalışsalar da geviş getiremiyeceklerinden burda bir dizi bitkisel glycosidlere veya flavonoidlere bağlı metabolizmaya yarıyacak maddeleri ayrıştıramaz. havuçta A vitamini var örneğinde ise... geviş getirmediğimiz sürece havuçta var olan beta-caroten in sadece % 15 i kana geçer ve bu miktarın yine sadece takribi %15 kadarı asıl vitamin A olan retinola dönüşür.
Çoğu vegetaryenin sağlıksız görünme sebebini de buna bağlanır.

İlk çağlarda insanoğu avlanmayı bilmeden ateşi keşfedemediği yıllarında vegetaryendi. Bu çağların sonuna doğru ilk insanlarda bazı kemik deformasyonları keşfedildi. Bu bulgular adeta kemik kanseri gibi oluşumlardı. Sbebpleri araştırıldı ve günümüzde kabul gören theori vegetaryen bir metabolismaya sahip ilk insanların, yırtıcı hayvanların avlarından arta kalnlarla beslenmeye başladığı, ancak kadavrada hayvanlardan geriye kalan kadavraların başlıca sakatatları yani iç organlarını yedikleri. Ve o güne değin hiç et yememiş bir insanın kadavra artıklarındaki sakatatlardan karaciğeri de yemesi sonucu bir tür alışık olmadığı vitamin A zehirlenmesi geçirdiği kabul görür. Bu karaciğerden pat diye alınan fazla miktarda vitamin A ilk çağlardaki insanoğlunun bünyesini bozmuş ve kemiklerdeki ciddi deformaysonla kanser oluşmuştur.

Ancak günümüz insanına kadar nerdeyse yine milyonlarca yıl geçmiş ve günümüz insanı Homosapiens'in metabolizması bir karnivor beselnme şeklinde gelişmiş ve değişim görmüştür.

Saygılarımla

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön