View Single Post
Eski 02-08-2008, 13:48   #136
özgurcan
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 26-01-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 4
Humik asit
Tarımsal kullanım için hümik asitli gübreler leonardite cevherinin madenden alınması ve 'ekstraksiyon işlemi yapılması ile elde edilmektedir. Ortaya çıkan ürün ise bünyesinde cevherden gelen küçük miktarda mineral madde bulunduran önemli miktarda organik maddedir. Hümik asitli gübreler (humat konsantrasyonları) geleneksel organik madde kaynaklarının yerine kullanılması ile uzun periyotta bir çok avantajlar sağlamaktadır. Hümik asitli gübreler doku besin dengesi, besinin bitki organlarına transferi, üst aksam ve kök gelişimi, ürün verimi ve kalitesi için dikkate değer etkiler elde etmektedirler. Özellikle hümik asit içeren bu tür gübreler organik maddece fakir topraklarda daha etkilidir. Hümik asitlerin verildiği bitkilerin karakterleri özellikle kumlu topraklarda kök gelişimi açısından diğerleri ile kıyaslandığında çok büyük farklılıklar göstermektedir. Özellikle hümik asitli gübrelerin toprağa verilmesi ile ileri bitki gelişimi ve toprak verimliliği sağlandığı anlaşılmıştır.

HUM-AS-19
Kök oluşumunu ve gelişimini hızlandırır.
Bitki büyümesini ve gelişmesini kuvvetlendirir.
Çiçeklenmeyi ve meyve tutumunu artırır.
Tohuma uygulandığında çimlenmeyi hızlandırır.
Ürün miktar ve kalitesini artırır.
Topraktaki tuz birikimini önler.

BİTKİLER UYGULAMA ZAMANI TOPRAK'TAN DEKARA YAPRAKTAN 100 LT SUYA
Buğday, Mısır, Ayçiçeği, Çeltik vb. Kardeşlenme öncesi sapa kalkmada 2 kez 1 - 1.5 Lt 200 - 300 cc
Elma, Armut, Kiraz, Şeftali, Kayısı, Bağ vb. Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 1.5 - 2 Lt 200 - 300 cc
Zeytin, Fındık, Narenciye vb. Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 1.5 - 2 Lt 200 - 300 cc
Domates, Biber, Marul, Patlıcan, Hıyar, Kabak, Fasulye, Bezelye Çiçek öncesi hasata kadar 3-4 kez 2 Lt 200 - 300 cc
Kavun, Karpuz vb Ekimden önce toprağa kol atmaya başladığında ise yapraktan verilir 2 Lt 200 - 300 cc
Seralar, Süs Bitkileri vb.

özgurcan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön