View Single Post
Eski 31-07-2008, 21:34   #324
Kiraz
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Sayın Fiona, çoğaltmayı sonbaharda en az üç göz bırakarak yapıyordum ama sizin söylediğinizi de yapacağım. Bu senenin sürgünleri mi gerekli? Geçen senenin sürgünlerinden de olur mu?

Budama konusunda kafam biraz karışık. Şöyle ki:

Geçen sene, benim ortancalarım henüz bir senelik olduğu için budamamıştım; yan komşum da bir kök hariç diğerlerini ilkbaharda budamıştı.

Sonuç olarak benimkiler bu sene çoğu ortancadan erken açtı, her sürgün ucunda çiçek oldu ve çiçekleri de küçük değildi. Yalnız çiçekler de çabuk solmaya başladı, az suladığımdan mı, güneşi biraz fazla olduğundan mı, erken açtığından mı bilemiyorum.

Komşumun budamadıkları da erken açtı, çiçekleri gayet iyiydi. Budananlar diğerlerine göre yaklaşık 3 hafta sonra açtı ve her sürgünde çiçeklenme olmadı.

Daha önce oturduğumuz evde,sonbaharda budama zamanında, görevliden bahçedeki kurumuş ortancaları kışın saklamak için istediğimde "Budadığımda çiçek açmıyor, ben sana bir demet çiçek hazırlarım."demişti.

Belki başka şartlardan dolayı bu sene benimkiler güzel oldular ama denemek için bir sene daha boylarından almak istemiyorum, sadece arada kalan sıkışık dalları alacağım.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön