View Single Post
Eski 30-07-2008, 14:34   #20
oceanheart
Ağaç Dostu

oceanheart's Avatar

Giriş Tarihi: 15-02-2008
Sn. Tugo,

Öncelikle aşırı meşguliyetimden dolayı geç cevap yazabildiğım için kusuruma bakmayın.
Tabi bu cevap ta maalesf çok tatmin edici olmayacak zira bitki isimleriyle çok fazla aram yoktur.Yani havuzumun çevresindeki bitkilerin çoğunun adını bilmiyorum ama sanırım havuzun çevresindeki 100cmlik bant içerisinde 50den fazla çeşit var.Bitkilrin mevsimsel özellikleri de gözönüne alınarak dikilmiş olduğu için her mevsim ayrı güzellikler sunuyorlar.Sayabileceğim bazıları ise, gravillea (bodur), mavi ladin, mavi sedir, mahonia, kerria japonica, callistemon citrinus, citisus, clerodendrum bungei, nandina domestica, hypericum inodorum, hypericum calycinum, ceratostigma willmottianum, viburnum davidii, leylak, fritillaria persica, agapanthus ve ismini dahi bilmediğim birçok bitki.Yalnız yanlış anlaşılmasın ismini bilmemem çok fazla bitkimin olmasından dolayı vakit bulup araştıramamamdan kaynaklanıyor yoksa bu kadar çeşidi 7 senede sürekli boş zamanlarımda fidanlıklarda dolaşıp **** direk doğadan aldığım bitkilerden biriktirerek oluşturdum ve hepsinde çok büyük emeğim var.Yaprak döken 3 çeşit manolyam ise hem sıcak iklim hem de kireçli su ve toprak nedeniyle iyi durumda olmadığından bahsetmek istemedim.
Bu arada belki bazıları kızacak ama su bitkileri en az bakım isteyen bitkiler ve onları yetiştirmek öyle çok ta övünülecek bir durum değil.

oceanheart Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön