Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner
30 cm toprak derinliği çok az. Alan da geniş... Maalesef bu sorun hep düzenlemelerimizde karşımıza çıkıyor. Burada saçak ve sığ köklü çalılar yetiştirebilirsiniz. Çalı mine, lavanta, lavantin, çeşme papatyası, bodur pitosporum, taflan, yayılıcı ardıç olur. Pelin, kekik ,mercankökşk, reyhan ve fesleğen, ıtır, adaçayı dikip minik bir ıtri- tıbbi bitki bahçesi yaratmanız da mümkün.
Zakkum da olur. Yer örtücüleri de dikebilirsiniz, Ancak çim önermiyorum.
|
Mine hanım, cevabınız için teşekkür ederim.
sizi bir konuda tekrar rahatsız etmek istiyorum. Tavsiyeleriniz doğrultusunda sözkonusu yere 10 adet zakkum daha diktim ve bahçemde toplam 56 adet zakkumum oldu. Zakkumlar duvar kenarı çit bitkisi olarak 1 m aralıklarla dikilmiştir. fakat 1 sene geçmesine rağmen 60 cm boy ve 1-2 sap şeklinde gövdelenmiştir. Gelişimlerinden memnun olmadığım zakkumlarımı organik -in organik gübrelenmesini, sulamasını ihmal etmemekteyim. Hatta hümik asit ve kahve telvesi uygulaması bile yapmaktayım. Ama maalesef özlediğim zakkum çiti haline getiremedim. Acaba budama yapmadaığım için mi, gürleşmediler?
Budamayı hangi dönemlerde ve miktarlarda yapmalıyım?
Burada Antalya'da park ve bahçelerde neredeyse 5 -10 cm kalacak şekilde derin budamalar yapıldığını gördüm ve akabinde 2 x 2 metre gibi soliter çalılar meydana geldiğini gördüm. Nedense elimi budamaya hiç alıştıramadım, çünkü bir canlının bir uzvunu kesmeye dayanamiyorum..
cevabınız için teşekkür ederim.