Konu: Deprem
View Single Post
Eski 30-07-2008, 12:16   #25
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Sn.Tugo, her yaz 3-5 kuş ta camlara tosluyor. Sanırım camdaki yansıma hayvanları yanıltıyor. Kaç kere önündeki camı göremeyip toslayan insan da gördüm o başka

Kelebek, böcek vs.. genelde gece karanlığında içerden gelen ışığa ulaşmak isterken cam engeline takılıyorlar.

Bahçeyi aydınlatan projektörün tam önüne örümcek çok sıkı bir ağ germiş. Geceleri ışığı yakınca böcekler, kelebekler vs.. ışığa geliyorlar ve gelen ağa takılıyor. Bizim örümcek ya tembel ya uyanık anlayacağınız. Hazır yemeğe konuyor Ben de doğanın dengesini bozmayayım diye ağı hiç ellemiyorum. Bazen lambanın ısısından etkilenip yarısı parçalanıyor bakıyorum ertesi gün daha güzel bir ağ germiş oluyor.

Evlerimizdeki hayvanlar depreme belki tepki veriyorlardır ama bizim anlamamız biraz zor bence. Çünkü onlar bir tek depreme tepki vermiyorlar. Bazı geceler veya günler bize göre hiç sebepsiz garip davranabiliyorlar. Buna araziye dışarıdan giren yabancı bir köpek te sebep olabiliyor. Muayyen dönemlerinde de garip davranıyorlar. Bazen havayı koklayıp havlamaya başlıyorlar. Bazen tüm köpekler birden havlamaya başlıyor. Kedim her geceyarısı evin içinde deli gibi koşmaya başlıyor. Bazen bir balığı yerde kurumuş halde buluyoruz, her ne sebeptense gece kendisini akvaryumdan atmış. Yani her garip davrandıklarında deprem geliyor diye kaçamayacağımıza göre...

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön