Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek
Uzgunum eklemek istedigim bilgi resmini su an için bulamadim. Ancak yarin bulabilirim sanirim. Neyse ben organik tarima doneyim.Bir meyve agacini ele alir isek bu meyve agaci her sene normal sartlarinda 50 kilo elma veriyor ise ve her sene bu elmalar dokuluyor ve orada toprak oluyor ise ve yapraklar'da keza ayni sekilde bu islemle ve digerleri toprak oluyorsa bu meyve agacinin veriminin nasil dusmesini bekleyebiliriz yaslilik hariç.Birde organik tarimda bu elma agacini ornek verirsek ve her sene meyvelerini toplar isek yapraklarini toplayarak yakar isek yabani otlari ve diger bitkileri yok eder isek bir zaman sonra bu urun 30 kiloya daha sonralarida 0 kiloya dusmezmi.Peki neden dunyanin kendine ait olan uretme kapasitesi insan oglunun tuketme hizina yetisememesi sonucu bu agacin uzerindeki meyvelerde toplayarak yedigimiz meyveleri dogaya **** o agacin dibine birakmamamizdan kaynaklanmamaktamidir.Bu elma agacina verilen gubrelerin sonunda meyve agaci kendi gucune ulasmaktadir.Kisacasi aldigimizi farkli bir yonde geriye vermektir.
|
Siz bunları toplayıp çıkartabiliyor iseniz vede bir sonuç elde ediyorsanız bir şey diyemem...
sadece şapka çıkartırım...
siz bahçenizde 15 yıl çapa sallamışken ben hayatımı boşa harcamışım demektir...
bu da bana ağır gelir...
siz burada B5A yı değil hayatınızı sorguluyorsunuz demektir bende eğitim yaşamımı boşa geçmiş olarak algılamama sebep oldurmıyacağım sizi .. siz ve sizin gibileri...
saygılarımla