Konu: Deprem
View Single Post
Eski 29-07-2008, 21:01   #19
hosseda
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Sayın limon size katılıyorum.
Bir hikaye dinledim köyde sizlerede aktarayım. Vakti zamanında bir uzman bir köy yakınına meteorolojik ölçüm yapmaya jeebi ve aletleri ile gider. Köyün yanındaki dağın yükseğine çıkar ve aletleri kurmaya başlar. O sırada bir çoban keçileri ile bağıra çağıra ilerdeki patikadan hızlı hızlı çıka gelir. Selamlaşırlar. Çoban kolay gele, ne işiniz var burada der. Görevli hava durumu ile ilgili ölçümler yapacağım onun hazırlıklarını yapmaktayım diye cevaplar. Çoban, bak şu tepenin ardında benim dam var. Acele et sende oraya yetişelim yağmur fena bindirecek der. Görevli havaya bakar ve gülümser, ne yağmuru kardeşim tek bulut yok baksana gökyüzüne der. Çoban sen bilirsin der ve acele ile yürür gider.

Yarım saate kalmaz gökyüzü bir anda kararır ve korkunç bir yağmur başlar. Aletlerini zor toplayarak arabaya koyan görevli çobanın damına doğru yönelir. Dama girer girmez çobana sorar, arkadaş sen nerden bildin bu havada yağmur yağacağını. Çoban gülümser ve keçileri göstererek " görmedinmi hepsi kuyruklarını düşürmüşdü" der. Evet bende yeni öğrendim devamlı kuyruğunu dik tutan keçi, yağmur öncesi kuyruğunu yere doğru çevirirmiş. Bunun yanında öğlen vakti hiç ötmeyen kurbağalar yağmur öncesi ortalığı yıkarmış. Kargaların tümü bağırmaya başlarmış. Köylüler o gün yağmur öncesi hayvanlara ait daha bir çok davranış değişiklikleri söylediler ama aklımda kalanları bunlar.

Buradan şuna gelmek istiyorum hava durumundaki değişiklikler de hayvanlarda bir çok davranış farklılıklarına yol açmakta. Onun için bazı değişimleri depreme bağlamak ve morallari çok bozmak da doğru olmayabilir. Tedbiri elden bırakmamak tabiiki önemli ama sinekler ısırıyor, deprem olabilir demek pek doğru görünmemekte.
Hoşçakalın.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön