View Single Post
Eski 27-07-2008, 23:15   #204
yakamozsimsek
Ağaç Dostu
 
yakamozsimsek's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-09-2007
Şehir: paris
Mesajlar: 282
Sayin doga eger genel bir tanim yapmak gerekir ise bu dogrudur ancak genel bir tanim yerine direk hastaligi belirleyip mucadele yonteminin gelistirilmesi mantiklidir . Aksi taktirde losemili bir hastaya bobrek hastasi der ve bobregini alirsak bu hasta ancak psikolojik olarak rahatlar.Biraz açmak gerekirse elimizdeki gubremidir insec lere **** zararlilarla mucadele midir **** bitkiye boy attiricimidir . Kisacasi bu sivi analiz sonucu organik sinirin altinda olan bir sivi gubredir. Bu sivi kullanim alani gubrelemedir ilaçlama degil . Diyelimki yaban mersinini bir 4 ph digerini'de 9 lu ph li topraga ekelim ne urun farki olabilir .
Edinilen tecrubelere gelince edinilen tercubelerde ya bazilari gozde kaçirilmis ya gormemezlikten gelinmis **** tamen sans eseri bir aksilik olmamistirki sanirim bu ilaci alip burayayazanlarda uygun topraga uygun bitki dikmelerinden kaynaklidir.
Emine hanim uçtugu nokta surasidir mali satarken oyle titizlikle kelimeler seçilemejtedirki zararini gorenler dahi çikipta ses çikartamaz konuma gelmistir. Sanirim limon arkadas cesaret gostermis malin cennetten inme olmadigini çunku anlatilanin aksini gordugunu soylemistir anlatilan bu sivi insanlara oyla bir anlatilmiski limon arkadas bir haftada bahçesinin cennet olacagi kannatine varmis ve bu olmayincada soka ugramistir.
Bende diyorumki mali satarken ayaklar yere bassin ve mal uygun oldugu konumlarda kullanilsin.

yakamozsimsek Çevrimdışı   Başa Dön