View Single Post
Eski 27-07-2008, 16:57   #192
Emine Aktaş
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-06-2008
Şehir: Artvin
Mesajlar: 394
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Çimlerimde bir sefer denediğim organik gübre beklediğim iyileştirmeyi henüz gerçekleştirmedi. Çİmlerin renginde gözle görünür canlanma dışında pek bir etki yok. Haftaya ikinci uygulama yapmam için uygun mudur? Çimlerde değil de içinde çıkan benim toplamak zorunda olduğum Akgül (yonca) lerde gelişme gözlemledim. Benim için sorun teşkil etmiyor büyüyünce daha kolay topluyorum. Çimleri uygulamadan önceki gün biçmiştim yarın tekrar biçeceğim. Yani konuştuğumuz gibi 2-3 günde biçecek kadar uzamadılar. İkinci uygulamadan sonra belki daha etkili olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Yazdıklarımı pekiştirmek amacıyla yarın çimleri biçtikten sonra fotoğraf çekip ekleyeceğim.
Fotoğraflara bakınca bakalım fark görecek miyiz? Bazen gözle farketmediğim şeyleri fotoğraf karşılaştırmasında görebiliyorum. Beraberce karar veririz.

Aslında başta da yazdığım gibi benim beklediğim mucize idi. Çünkü hemen her yaz Temmuz ortalarında çimlerde başlayan keyifsizlik sonbahar yağmurlarına kadar sürüp sonra toplarlıyor. Benim bundan sonraki amacım, ilkbahaharda çimlerin keyifli zamanlarında gübreyi kullanarak yazı sorunsuz geçirebilmek. Buradaki yazılardan anladığım kadarıyla bu şekilde uygulama yaparsam fungusit veya insektisit kullanmam gerekmeyecek. Yani çimler ve bitkiler hastalıklara karşı dirençli olacak. Doğru mudur?

Sevgili limon;
B5A organik sıvı gübre, bitkiye uygulandığı zaman öncelikle kök bölgesinin iyileşmesine etki eder. Renklerindeki canlılık, kök bölgesindeki gelişme sürecinden kaynaklanır. İkinci uygulama yapmanız isabetli olur.

Yaz döneminde , çimlerinizi biçerken çok kısa tutmamaya dikkat etmelisiniz. Aşırı sıcaklar, kellik olmasına sebep olabilir.

B5A gübresi, bitkilerin kuvvetli ve dirençli olmasına etki eder. Sağlıklı ve dirençli insanlar nasıl hasta olabiliyorsa, bitkiler için de durum aynıdar. Burada görülme sıklığı ve hastalığın inatçılığı B5A ile azalmaya sebep olur.

Emine Aktaş Çevrimdışı   Başa Dön