Beni en son trt int de seyrettigim programda karadenizin daglik koylerinde insanlarin hormonlardan haberinin olmasi ve kullanmamasi atalarindan gordukleri sistemi aynen uygulayan koy kadinlarimiz urunlerinden aldiklari tohumu saklayarak seneye ekmektedirler .Bence gerçek organik tarim oralarda yapilmaktadir ormanin ve daglarin arasinda yapilan bu faliyet isin gerçegi insana gurur vermektedir .
Oz turk insanina baktigimizda tamami ile organik tarim yaptigi yillarda batili ulkelerin uretmis oldugu kimyasal maddeler yavasca ulkeye girmeye baslamisti gerçi nasil becerdiler bilemiyorum ama bunu basardilar.
Eger yanlis hatirlamiyorsam ikinci dunya savasinin bitiminde gelirinin çok yuksek olacagi dusunulen organik tarima batililarin geçis amaci avrupa arasindaki maddi savaslara bir son verme ve birlesme zeminini hazirlama ile baslamis ve ileride yani gunumuzdeki olusumlari ortaya koymustur.
Avrupa birligi ulkelerde belediyelerin dahi ilaçlama yapmamasi uyarilari ve bazi avrupa ulkelerinde belediyelerin aldigi kararlar çerçevesinde bazi il ve ilçelerde kesinlikle ekolojik olmayan ilaçlarin kullanimi yasaklanmistir bunun ornegi benim ilçemdir.
Uçuncu dunya ulkelerine zorla dayatilmak istenen kimyasal maddelerin amaci ise açikca sudur kurulan kimyasal fabrikalarda çalisan isçilerin islerine devami issizligin azaltilmasi ve devletin sirtindan yuk kaldirilmasi bu insanlarin maliyeti çok yuksetir bugun fransadaki bir issiz issizlik maasini 900 avro olarak almaktadir sigorta dahil devlet tarafindan saglanmaktadir bugun fransada yaklasik 1 milyona yakin issiz dusunuldugunde ve fabrikalarin kapatildiginida dusunursek bu rakam yukselecektir.
Ayni zamanda batili ulkelerin ucuncu dunya ulkelerini organik tarimin disina çikarma faliyetleride surmektedir bu ulkelerin aslen aslan payina ortak olmamalari için bir mucadele sistemi kurulmustur.
Bunun için sadece kuçuk bir ornek vermeliyiz kendi ulkelerinde yetisdirdikleri **** asimile ettikleri bazi ismi lazim degil profesorlerimizin kimyasal maddeleri vatani savunur gibi savunma istahidir.
|