Kimyasal maddelerin kullanilmasi ile ortaya çikan tehlikeli konuma ulasan insansagligini tehtit konumuna gelen gubrelerden kurtulmanin zamanidir.Kullanilan bu tur kimyasal maddeler gidalara toprak altindaki sulara ve diger katmanlara rahatlikla karismaktadir.Kimyasal maddelerlentopragin çok zenginlestigi bir gerçek ancak nitrat artisi kaçinilmaz dir.Boceklere bulasan bu kimyasal maddeler boceklerin uzerindede olumsuz etki gostermekte ve boceklerin tasima ozelligi ile diger polenlerede bulasmaktadir.Biolojik bahçe yapmak sagliginiz için harika bir uygulamadir.
Gubre uygulamasi.
Gubre her bitki için gerekli olan kaçinilmaz bir gidadir.
Hayvan gubresi ,d'engrais vert bitki gubresi.
Içlerinde mataryel organik olarak zengin olanlari,moutarde, phacélie, trèfle, épinard, seigle, pois, lupin... . Ancak pesin soyleyeyim turkçelerini bilmiyorum isimleri yazarak resimlerinden taniya bilirsiniz sanirim bu tur bitkilerin çurume yolu ile yapilacak gubreleme sayesinde topraginiz zenginlesecektir.
Bu tur bir çalisma ile yani hayvan gubresi ve ya bitki çurutme ile elde edilecek gubre ile topraginiz humus konusunda zenginlesecek ve topraginizda gerekli bit ki gidalari olusacaktir bu gidalar bitkinizin kok salmasini ve boy atmasinida saglayarak zengin bir uretim yapmis olursunuz.
Insecticide yani zararlilar.
Pyrèthre bir çesit zararli buna karsi kara sabun yuzde 3 olarak hesaplanmalidir.
Diger bir bocek ise puceron bitkilerinizin aralarina **** yakinlarina dikeceginiz Bacillus Thuringiensis puceronlara ve bitki bitleri diye adlandirdigimiz zararliara karsi bir onlem olacaktir .
Sumuklu boceklere karsi ise topraga katilacak bakir ve soufre (turkçesini bilmiyorum)birlikte toprakta çalisarak sumuklu boceklerin yaklasmasini engelleyecektir.
Fransada yasayan vatandaslar iki gun suren bir staj gorup bio ve naturel bahçe yapma egitimi alabilirler bu adresten .
http://www.intelligenceverte.org/Pou...rdiner-bio.asp
Son hatirlatma.
Bahçenizde kesinlikle kimsayal madde kullanmayiniz her ne için olursa olsun.
Bahçenizdeki tum atiklari hayvan gubresi bitkilerin meyvelerin çurumusleri gibi bunlarin tamamini çurumeye birakarak tekrardan topraga kazandirin.
Bahçenizdeki yabani otlarin temizlenmesi için mutlaka bio yolu seçin.
Organik bir bahçeye sahip olmak için iyi zenginlestirilmis bir topraga sahip olmalisiniz bunuda organik yollardan elde edebilirsiniz.
Iyi bir zengin toprak için iki senede bir topraginiza mutlaka çurutmus oldugunuz gubreleri ekleyiniz.
Bahçenizin toprak ph ina gore ekimlerinizi yapiniz.
Bahçenize ekeceginiz çurumus gubrelerin eklerken asiriya kaçmayiniz asiri azot hastalik uretir.
Kendinize guveniniz basarabilirsiniz çok degisik sebze ve meyveleri bio olarak yetistirebilirsiniz.
Bazi yerlerde ekleme yaptim bastan soyleyeyim turkçedeki karsiligini tam bulamamamdan dolayi uzgunum.