organik gıda daha fazla arındırıyor.
Organik gıdalarla ilgili AB destekli araştırmanın ilk sonuçları açıklandı. Araştırma, organik meyve ve sebzelerin organik olmayanlara kıyasla, yüzde 40 daha fazla, vücudu toksinlerden arındıran antioksidan maddeler içerdiğini ortaya koydu.
LONDRA - Organik gıdaların, diğer gıdalara oranla daha sağlıklı olup olmadığı tartışması uzun süredir devam ediyor.
ingiltere’de yürütülen Avrupa Birliği destekli projeyse, “organik gıdaların daha sağlıklı olduğuna dair bilimsel kanıt olmadığı” yönündeki iddiaları çürütür nitelikte.
İngiliz Newcastle Üniversitesi uzmanları öncülüğünde yaklaşık 3 yıldır süren araştırmanın ilk verilerine göre; organik süt, meyve ve sebzeler, organik olmayanlara kıyasla, yüzde 40 daha fazla antioksidan içeriyor.
Organikle, organik olmayan gıda arasındaki en büyük farksa sütte görülüyor. Zira organik sütte yüzde 60 daha fazla antioksidan ve daha sağlıklı yağ asitleri bulunuyor.
Uzmanlara göre, bol antioksidan içeren bu gıdalar vücuttaki zararlı toksinlerin arındırılmasını sağladığı ve yaşlanma sürecini geciktirdiği için daha sağlıklı.
Organik gıda tartışmasını daha da alevlendirmesi beklenen projenin tüm sonuçlarının bir yıl içinde açıklanması bekleniyor.
http://www.ntvmsnbc.com/news/424525.asp