View Single Post
Eski 25-07-2008, 11:23   #34
elektronik.
Ağaç Dostu

elektronik.'s Avatar

Giriş Tarihi: 12-05-2008
Ben iki tank olarak düşündüm 1.tank şu an kullanılan geri dönüşün olduğu tank, 2.tank yedek besin tankı.
Sistemi oluştumadan önce şu an kullandığımız ana besin 1.tankındaki besin seviyesini max seviyeye kadar dolduruyoruz.Tankı ağzına kadar doldurmaya gerek yok devirdaimi karşılacak kadar olmalı. Zamanlayıcımızı devreye sokup 15 veya ne kadar çalıştırmamız gerekiyorsa çalıştırıp bu süre boyunca sıvı seviyesindeki minimum seviyeyi tesbit ediyoruz.Bu bizim algılatacağımız minimum seviye oluyor.Daha sonralardaki günlerde bitki besini kullandıkça kaptaki besin eksilecektir.Daha sonraki 15 dakikalık devirdaimde seviye, belirlediğimiz minimum seviyenin altına düşünce yedek tanktaki pompa çalışarak seviyeyi minimum seviyesine yani eksilen kadar tamamlayacaktır.
Bitki besini kullandıkça minimun seviyesinde eksilme olacak,geri dönüşten de gelen besin seviyesi eksilen kadar azalmış olacaktır. Biz de bu yöntemle eksilen besin miktarı kadar takviye yapmış olacağız.İleriki günler de bu sistemi uygulamaya sokup sonuçlarını paylaşırım.
Herkese iyi çalışmalar diliyorum.

elektronik. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön