Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 25-07-2008, 02:19   #853
nebat06
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-05-2007
Bu hafta başı tanık olduğum bir olayı paylaşmak istiyorum değerli orkide severlerle.

Market-firma adı vermek istemiyorum ancak, p.tesi günü meşhur marketlerden birine gittim her hafta olduğu gibi. Herşey normal gibi görünüyordu bitki reyonunda ancak dikkatlice bakınca hiç orkide olmadığını gördüm.

Görevlilere sorundum neden hiç orkide yok diye. Aldığım evap şaşkına çevirdi beni. '' efendim aslında orkide vardı, ancak satılmadığı için atıyoruz ''dediler. Nasıl yani diyerek olayı kovalamaya başladım.

Atmak için koydukları reyon tel örgü arkasındaydı ancak görebildiğim kadarıyla ve sorarak öğrendiğime göre 148 Phal (15 tanesi çok kötü durumda sadece) 7 adet Vanda (2 tanesi kurumak üzere ) ve 20 adette cibidium ( hepsi canlı ancak çiçeksiz) atılmak üzere rafta bekliyordu. Diğer çiçekleri gördüm ama ne olduklarını ve kaç adet olduklarını sayamadım. O kadar çoktu ki.

Hemen müdüriyeti aradık, atacaksanız bedava vermeyin-veremezsiniz hadi dedim satın alayım. 1 saat sonra geldiler yanıma ve fiyat olarak 9.90 ytl dediler. Hani atıyordunuz dedim bu fiyat çok değil mi ? verdikleri cevap çok ilginçti. Evet ''zaten sağlamken 29.90 dı ama bu fiyata almazsanız atacağız dediler. Daha ilginci ise adet olarak vermemeleri. Ya hepsi 9.90 ytl den (kabaca 1.500 ytl ediyordu ) **** hiçbiri !!!

Neticede hepsini alamadım için çöpe attılar. Çok canım sıkıldı ve bir daha o marketten hiç bir şey almayacağım.

nebat06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön