zararlılar hakkında
Merhaba,
Bir süredir balkonumda çeşitli bitkiler yetiştiriyorum. Çiçeklerime(akşam sefası, kadife çiçeği(özellikle bunlara), petunya, fesleğen), balkonumun altındaki erik ağacından (yeşil renkli) yaprak biti olduğunu düşündüğüm bir zararlı bulaştı. İlaç kullanmak istemediğim için arapsabunu uyguladım ve hastalıklı çiçekleri kestim. Ancak bitlerde azalma olmasına rağmen tamamen kaybolmadılar. Ek olarak papatyalarımda oldukça küçük yapışkan siyah, nokta şeklinde zararlılar gördüm, hatta papatyalarımın bir kısmı kurudu. Küpe çiçeğimin yapraklarında da toz şeklinde,siyahımsı renkte canlılar vardı, artık yoklar, zira artık yaprakları da yok. Önce tomurcukları daha açmadan kuruyup sertleştiler sonra yaprakları sararıp kopmaya başladı. Kuruyan dalları temizledim, çiçekli bitkiler için olan sıvı market gübrelerinden verdim, ancak hala yeşil yerleri olmasına rağmen gittikçe kötüye gidiyor, kökü de zayıflamış. Bu başlıktaki neredeyse bütün sayfaları okudum ama ne yapılabileceğine dair tam bir cevap bulamadım, ne yapabileceğim konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim, çiçeklerim gözlerimin önünde soluyor ve ne yaptıysam çözüm olmuyor. Şimdiden teşekkür ederim.
İyi çalışmalar...
|