View Single Post
Eski 23-07-2008, 11:15   #48
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ali H. ALI Mesajı Göster
Guzel gorunen bir agac, Bol isik alan bir yerde olursa belki ev icinde de yetistirilebilir. Isik almiyan bir yerde buyumesinin sagliksiz olacagini dusunuyorum. Disarida, hem gun boyu gunes goren hem de yari golge yerlerde saglikli yasamini surdurebilir. Surekli gunes goren yerlerde, yaprak renkleri yesilden hafif sariya donebilir ve yaprak boylari daha kucuk olurken yapraklar arasi mesafede daha kisa olur.Benim yetistirdiklerim hep disarda oldugu icin, ev icerisinde uzun bir zaman nasil bir gelisme gosterecegini bilemiyorum. Icerde sagliginin bozuldugunu gorurseniz disari cikarmalisiniz. Yesiminizin ev icerisindeki gelismelerini burada paylasmayi da unutmayiniz.
Benim bu bitkim de kurudu, yani çürüdü.O nedenle oda içinde gelişmesini size resimleyemiyeceğim. Ama bir süreden beri portulaca afra bitkisini inceliyorum bulduğum yerlerde. Vardığım sonuç, oda içinde ancak, güneş gören bir tül perde önünde yetiştirilebileceği oldu.

Bazı resimler :

Tam güneş altında yetişen bir P.afra.
tam güneş.jpg

Tam güneşte yetişmiş bir bitki
tamgüneş2.JPG

Az güneş alan bir bitki :
az güneş alan.JPG

Öğlene kadar güneş alan sonra gölgede kalan yeni bitkiler .
öğleye kadar güneşte.JPG

yarım günden daha az güneş alan bitki (öncesinde tam güneş alan bitkinin dalı idi9
yarım günden az güneş.JPG

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön