21-07-2008, 00:42
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-04-2007
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nariel
Sayın Sev illa, bitlenmiş bitkilerinize tavsiye edilen karışım, zeytinyağı ve arapsabunu ilave edilmiş sudur, bitkinin üzerine püskürtülür. Arapsabunu kaçırtıcı etki yapar, zeytinyağı ise böceklerin üzerini kaplayıp onların solunum yapmasını önler ve bu şekilde öldürür.
Ama şu da var ki eğer bitlenen bitkimiz aşırı hassas değilse, sabunlu suyla yıkayıp durulayabiliriz ve kalan koku yeni bitlerin gelmesini engeller, ayrıca bu bitlerin salgıladığı sıvı nedeniyle yapış yapış olmuş yapraklar temizlenmiş olur, başka böceklerin ( misal:karınca) gelmesi engellenir. Denenmiştir, şu anda da benim tarafımdan tereddüt edilmeden kullanılmaktadır.
Dikkat edilmesi gereken hususlar:
1. Bitkinin hassas olmaması gerekir, yoksa sabun değer değmez canlılığını kaybeder.
2. Bu işlemi yaptıktan sonra, suları kuruyana kadar bitkiyi asla güneş ışığında bırakmamak gerekir çünkü bitki işlemden sonra hassaslaşıyor, yapraklar yanıveriyor.
Ben bu işlemi arap sabunu ve sıvı el sabunu ile yaptım, sonuçtan memnunum. Bir daha bit olmadı uygulama yaptığım çiçeklerde.
|
Umarım bu yazınızı Fransız arkadaşımızda okumuştur! BEN doğruyu yaptım biliyorum nette okumuştum çünkü. İlginize teşekkürler.
|
|
|