View Single Post
Eski 20-07-2008, 14:48   #18
Organik
Ağaç Dostu
 
Organik's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-07-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 105
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen Mesajı Göster
Ginseng ve adamotu aynı bitkiler değildir.
Siz daha iyi bilirsiniz, halk ağızında böyle söyleniyor demekki.. Bende internetteki kaynakların yalancısıyım. Birkaçsene önce ginsengi araştırmıştım yanında adamotu yazmayan bilgi yoktu, büyük bitkisel şifa sitelerinde bile öyleydi, belki gelen tepkilerle azaldı ancak şimdi bile var.

Konuyla ilgilenmem iyi oldu ve dikkatinizi çekti. Arkadaş merak ediyormuş.. Ayrıca ginsengin kökleri bildiğim kadarıyla insana benziyor, bu yüzden adam otu dendiğinide yazıyor bu da çok mantıklı. Bir kaynakta daha buna değiniyor, http://www.yolgecenhani.biz/en-cok-s...0.html?t=18880

Ginseng (Adamotu): Bu bitkinin kökü, canlılığı, cinsel gücü artırıcı, gençleştirici etkisi dolayısıyla Çin, Japonya ve Kore'de yüzyıllar boyunca çok değer gördü.
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=670537

şu kaynaklarda da hep parantez içinde adamotu diye geçiyor:
http://www.kobisaglik.com/KobiHaberleri.asp?HABER_ID=58

http://www.sifabitkileri.net/oku/679...ep-oluyor.html bu sitede şöyle geçiyor, Ginseng(adamotu)
Şifalı bitkilerin ilaçlarla birlikte kullanımı, ölüme sebep oluyor
Kanada İleri Etkili Teknoloji Değerlendirme Merkezi'nden (HiTEC) Janet Martin, ilaçların şifalı bitkilerle kullanımından doğacak ters reaksiyonların özellikle ameliyatlarda ölümcül etkilere yol açtığını belirtti. Sarımsak, zencefil, ginkgo gibi bitkiler, ağrı kesici ve aspirinlerle birlikte kesinlikle kullanılmamalı.

....
Aşağıdaki kaynaktada şöyle bilgiler var,

Kırmızı Ginseng

Uzak doğunun efsane toniği kırmızı ginseng, ginseng çeşitleri arasında en fazla ilgi göreni olmuştur.
Kore de devlet kontrolünde üretimi yapılmaktadır. Ginseng türleri arasında en etkin ve en değerlisi olarak kabul edilir ve panax ginseng olarak adlandırılarak diger ginsenglerden ayrılır.

Kore ve Çinde yetişir. Kırmızı kore ginseng içerisinde yer alan en etkili madde ginsenoit olarak tespit edilmiştir Kore ginsenginde yer alan ginsenoside oranı diğer ginseng türlerine göre daha fazladır. Ginseng kökü görünümü insana benzediği için adamotu olarak da adlandırılır.

Bu ginsengin üretimi ve satışı korede kore resmi tekel idaresi tarafından yapılmaktadır.

Ülkemizde ginseng bitkisi yetişmemektedir.
Ginseng Çeşitleri

Asya Ginsengi: Kore ve Çinde yetişir Asya ginsenginin diğer adları kırmızı veya kore ginsengi, çin ginsengidir. Ginseng kökü yaklaşık 6 yılda yetişir. Yabani olarak yetiştiği gibi kültürüde yapılmaktadır. Ginseng kökü hasat edildikten sonra kurutuluş biçimine göre kırmızı veya beyaz ginseng adını alır.

Uyarıcı ve enerji verici etkisi en fazla olan ginseng çeşidi kırmızı kore ginsengdir. Kırmızı kore ginseng fiyat olarak diğer ginseng türlerine göre daha pahalıdır. Asyada yaşlılar için kuvvetlendirici olarak ginseng kullanımı yaygındır. Ginseng uyarıcı etkisiyle dikkati ve motivasyonu artırır ama kafein gibi uyarıcıların neden oldugu yan etkilere sebeb olmaz. Ginseng cinsel gücü artırmak içinde başvurulan bir bitki olmuştur.

Amerikan Ginseng (Panax quinquefolium): Amerikan ginseng kore ginsengine göre etkileri daha hafif sayılır.

Sibirya Ginseng: Sibirya ginsengi kökünde “ginsenoit” olarak adlandırılan etken maddeyi içermediği için gerçek anlamda ginseng sayılmaz ama benzer ginseng faydaları sağlar. Özellikle strese karşı dayanıklılığı ve konsantrasyonu artırmada kullanılır. Eski sovyetler birliği döneminde ginseng sporcular ve askeri personel tarafından dayanıklılığı artırmak amacıyla yaygın olarak kulanılmıştır.

Ginseng türleri arasında kişinin kendi ihtiyaçlarına göre tercih yapılabilir.

Kullanım süresi 3 hafta ve 3 ay olarak tavsiye edilmektedir.

Hamileler ve emziren kadınlara tavsiye edilmemektedir.

Şeker hastaları sentetik bir ilaç tedavisi görürken doktora danışmadan kullanmamalıdır.

Ayrıca dikkat edilmesi gereken önemli bir hususda kullandığınız ürünün gerçekten ginseng içerip içermediğinden emin olmaktır.Yapılan araştırmalarda piyasada bulunan ürünlerin içeriğinde ginseng oranı ya çok az çıkmış ya da hiç çıkmamıştır. Ayrıca bazı üreticilerin ginseng etiketli ürünlerde kafein kullandıkları belirlenmiştir.
http://www.beslenmedestegi.com/bitki...irmizi-ginseng

...

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
2 ay sonra soruma cevap alabilmek harika bir duygu, çok teşekkür ederim arkadaşım.

Peki biz bunu ev ortamında kullanabilirmiyiz, doğal olarak yani, öyle haplar, drajelerle pek aram yok ta.
Öyleyse nasıl ve ne şekilde kullanmalıyız desem, bilginiz var mı acaba?
Bu konu hakkında arkadaşa ne gibi bir bilgi verebilirsiniz acaba bende cevabı merak ettim şimdi.
1- Dışardan aktarlardan alınan ginseng kökleri nasıl bir kullanıma sahiptir
2- Bahçelerde yetiştirilebilir mi

Organik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön