View Single Post
Eski 20-07-2008, 01:57   #9
Mehmet Ali Aşık
Ağaç Dostu

Mehmet Ali Aşık's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2006
Boyle bir konu actiginiz icin tessekkur ediyorum.Hazir çorbalar ilk çiktigi zamanlar genellikle ogrenciler, bekarlar makarna ve yumurta yemekdikleri zaman bu hazir çorbalari yaparlardi.Simdi anneler çocuklarina hazir çorba yapiyorsa koylerde bile kullaniyorsa endise etmek lazim.Dejenere olmus yozlasmis bir toplum olduk malesef.

Biz dedelerimizi ninelerimizi cahil diye hor gorduk ama onlardan ogrenecegimiz çok sey var onlarin hamaratligi eski usul mutfak yontemleri yok oluyor.Çorba yapmak ne kadar zorki hazir çorba yapilir anlamis degilim zaten hazir denilen bu corbayi yaparkende basinda durup on dakika surekli karistirmak lazim!

Mutfagimizda hazir çorbaya alternatif bir suru kolay yapilacak çorba var.Un çorbasindan tutunda tarhanaya, domatese kadar. Turkiye televizyonlarda çokca hazir çorba reklamlarini gorunce sasirmistim birde bu reklamlarda hazir çorbanin ne kadar dogal ve normal bir sey oldugunu ima ediyorlar! Evinde mutfagin var dagin basinda kamp yapmiyorsun ne diye hazir çorba yaparsinki? Yanliz parasizliktan veya mutfaktaki malzeme eksikliginden dollayi bu çorbayi yemeye mecbur kalanlara bir sey diyemiyorum somun ekmegi ve hazir çorba bazen ucuza geliyor olabilir .

Bu hazir çorbalarin markasi, çesidi ne olursa olsun hepsinde ayni kimyasal bir tad var .Tadi bir yana dogal degil (her ne kadarda dogal yazsa simdi herseyde dogal naturel yaziyor) saglikli degil.
Bulyonlar daha beter.içinde kim bilir neler var.Her pilavin tavuk- et tadinda olmasi sartmiki ?.Tavuk suyunu et suyunu evde yapin buzlukta saklayin.

Düzenleyen Mehmet Ali Aşık : 20-07-2008 saat 07:23
Mehmet Ali Aşık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön