View Single Post
Eski 18-07-2008, 11:13   #742
erasmus
Ağaçsever
 
erasmus's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2008
Şehir: Bolu
Mesajlar: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi damat ferit Mesajı Göster
Merhaba bahcemdeki süsbitkisinin yaprak uçları ve yaprak kenarları kahverengileşiyor ve kuruyor,sebebini birtürlü keşfedemedim ??

bütün gün güneşin altında acaba sebebi bumudur,eğer öyleyse aynı bitkiden olanıda bütün gün aynı şartlar altında ama bişeyi yok..??!!

npk 20-20-20 veriyorum............yardıma ihtiyacım var bilen varsa bana lütfen bir yanıt versin...
Merhaba. Öncelikle geçmiş olsun. Forumdaki arkadaşlarımızın size yardımcı olmak isteyeceklerinden eminim ancak sebebini anlayamadığınız kurumanın sebebini bizlerin de anlayamaması için hemen hemen hiç bir bilgi vermemişsiniz Genelde bu tür şikayetlere yakın plan resim eklenmediğinden dolayı sitem ederdik ama siz bunun üzerine hasta bitkimizin türünü bile yazmamışsınız ki inanın bilmecelerde bile daha çok ipucu verilir düşüncesindeyim Yaprak kuruması çok genel bir belirtidir ve aşırı güneşten,oransal nem düşüklüğünden,hastalıklardan, zararlılardan,mineral madde noksanlıklarından kaynaklanan yüzlerce sebebi olabilir ama diğer bitkinizde olmaması bir hastalık ya da zaralı ihtimalini daha kuvvetli hale getiriyor. Ama ne olduğunu tahmin etmek çok zor tabi...

erasmus Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön