View Single Post
Eski 17-07-2008, 08:32   #127
zeonka
Ağaç Dostu
 
zeonka's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-03-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 275
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yakamozsimsek Mesajı Göster
Bazi zararlilar ayni kene biçimi kafasini bitkinin içerisine sokarak yasar.Gerçi turkçesini bilmiyorum nedir ama sanirim link verebilirim.Dactylopius coccus.Orenek olarak bu latince isimi verebilirim bu asalak gibi yasayan zararli hic hareket etmez desek yeridir ancak bitkinin aci suyu ile yasaminui surdurur ve malesef virusleride bulastirir. Neyse belkide mantardir resim malesef net degil .
Verdiğiniz linki inceledim kesinlikle o parazit değil bana kalırsa. Sizinde görmeniz için daha net bir resim yüklemeye çalışıcam bugün.
Ama ondan önce ilacı ve Helin marka kaktüs gübresi aldığım Çepa Bauhausa gidicem. Çünkü Helin marka kaktüs gübresinin arkasına türkçe kullanma talimatı yapıştırmışlar bende bunu çıkartıyim dedim ve altındaki etiketinde üretim 2005 son kullanım 2008 oldu yazıyordu. Yeni etikkete ise üretim 2007 son kullanım 2010 yazılı. Biliyorum belki bunun yeri değil ama çok kızdım. Firmalar sırf satış grafiklerini düşündükleri için bu tür basit numaralara başvurmasınlar.

zeonka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön