Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 16-07-2008, 21:41   #848
nebat06
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 18-05-2007
Selamalar herkese;

Sn. Preacox size bir şeyi önemle sormak istiyorum. Dikkatlice okuyoruym devamlı ama yinede karıştırdım sanırım birşeyleri.

Sormak istediğim konu gübreleme ile ilgili. Yine bu başlıktaki ilk mesajınızdan yola çıkarak gübrelemeyi vilmorin marka NPK 4-6-6 kullanıyordum ancak sanki herşeyi yanlış anladım kanısına kapıldım. Öncelikle vilmorinin değişik oranlı olanları var mı ?

İlk mesajınızda ''Ayda bir azot oranı düşük mesela NPK oranı 6:15:10 cıvarı olan ve tarifinin...'' demiştiniz..

Yine bu başlık altında yer alan 28ci sayfa 817 nolu mesajınızda ise marka ve oran farklı ''sonbahara kadar az gübre ile dinlendirmeye alın. bu dönemde gübre Miracid 30:10:10 gibi "N" u yüksek asidik bir gübre kullanmak iyi olur.''. Marka önemli değil ancak oranlar oldukça farklı.

Merak ettiğim ise gübrelemeyi mevsime göre mi ?- çiçekli-çiçeksiz oluşuna göre mi ? değerlendirmemiz gerektiği.. **** kısaca bu gibi etmenleri belirtirseniz.

Yine belirtmek isterim, dikkatlice okuyorum sanıyordum ancak bu şekilde aklımın karışmasına bir sebepte 3 gün önce başlayan yaşama merhaba diyen keiki'dir. Yanlış bir şey yapmadan sorup öğrenmek istedim.. teşekkürler.

nebat06 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön