View Single Post
Eski 16-07-2008, 19:35   #232
apeerion
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-06-2008
Bizim çimlerdede hastalık olunca boylarını baya kısalttım, zaman zaman zaten kısaltıyordum; benim de dikkatimi çeken çimin alt kısmı sarı kabuksu olan kısım ilerleyen zamanlarda uzadıkça içinden filizler çıkıp yeşeriyordu. Bu sene kışa girerken gübre uygulaması yapmadım sanırım çimlerimin bu derece bozulması ondan kaynaklandı.

Çim için standart bir bakım periyodu verebilir misiniz? Örneğin; kışa girmeden önce neler yapmalıyız? İlkbahara girerken neler yapmalıyız. Bundan önceki senelerde, kışa girerken hatta 2006'da BRİTİSH SEEDS 33-3-6 şok tedavi gübresini atmıştım. Yazın çimlerim yemyeşildi.

Diğer bir sorum ise, gübreyi eğer az atarsak çimin hastalıklara direnci düşüyor; çok atarsak çimler ölüyor. m2'ye 20-30gr oranı doğru mudur? Bu oran hem a.nitrat hem a.sülfat için geçerli mi? Eğer içeriğinde tüm bileşikleri taşıyan 33-3-6 gibi ürünleri kullanırsak; a.nitrat ve sülfata gerek kalmıyor mu?

Benim dikkatimi çeken bir diğer husus, çimlerime a.nitrat verdiğimde çimlerimde sararmalar başlıyor ve çimler kötüleşiyor; onun yerine a.sülfat verdiğimde çimler yeşile boyanmış gibi oluyor.

Ama şunu belirteyim ki; çimlerim ilk defa bukadar kötü oldu, heralde havalardaki değişimin de etkisi var.

Birde mart ayında yama çimi yapmıştım. Çimler okadar güzel olmuştuki, keşke birçok yeri bunla yapsaydım dedim. Ancak haziran ayı gibi bu çimler birden öldü ve yenilediğim yerde kurudu. Kullandığım çim tohumu karışımı :

(Tamir-Yama ve Ara Ekim Çim Karışımı)

%40 Lolium perenne HENRİETTA
%30 Lolium perenne TALGO
%30 Festuca rubra rubra REVERENT

Ürün özelliklerinde sıcağa dayanıklı,hastalıklara dayanıklı gibi birçok özellik içermesine rağmen çimler öldü.

Sonuç olarak; çim bakımı için genel-toplu bir bilgi verirseniz enazından kışa girerken ve ilkbahara girerken onu uygulayalım.

İyi çalışmalar...

Düzenleyen apeerion : 16-07-2008 saat 20:38
apeerion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön