View Single Post
Eski 16-07-2008, 00:33   #5
yalçınist
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 15-07-2008
Vildan Hanım, Ümit ve Fahri Beyler Karadeniz gezi planlarınızı ilgiyle okudum ve bende hayranlık uyandırdı. Fakat kendi planımı bir türlü belirleyemedim, benim merak ettiğim konular özetle şunlar: Özellikle benim gibi 1 hafta izni olan birinin, kendi arabasıyla gitmek kaydıyla Abant, Safranbolu, Amasra, Cide, İnebolu, Pınarbaşı, Kastamonu ve son durak Daday'a nasıl gidebileceği. Aslında ondan da öte nerelerde kalıp, nerelerin gezilmesi gerektiği. Tabi üstüne üstlük bol bol da yüzmek istiyorum. 19 Temmuz Ctesi akşamı yola çıkıyorum, yardımcı olabilirseniz sevinirim. NOT: Kastamonu planlarınızda Daday'a sadece 1 kez (o da sadece Mahmut Bey Camii için) değinmenize ise üzüldüm. Dadaylı biri olarak Çömlekçiler Köyü'ndeki Atlı Turizm Merkezi'ni görmenizi, mutlaka ve mutlaka Memiş'in Etli Ekmek Salonu'nda et ekmeği yemenizi tavsiye ederim (Daha önceki konularda Azdavay'ın etli ekmeği diye yazılmış ama et ekmeğini Kastamonu'ya tattıran Daday'dır, bunun da altını çizmek istedim). Doğasına gelindiğinde ise Daday, "Yeşil Daday" olarak anılmaktadır ve bir kez gittiğinizde bile neden öyle denildiğini anlıyorsunuz. Yeşil'in her tonunu bulmanız mümkün ve köy yolları yemyeşil ağaçların arasından geçiyor. Tarihi zenginlik anlamında ise eski evler, Tarihi Hükümet Konağı (Atatürk'ün konakladığı ev) ve Mahmut Bey Camii ziyaret edilebilir.

yalçınist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön