Zannımca bakteri esaslı olduğu için düşük sıcaklıkta saklama mantığı bakterilerin çalışmasını yavaşlatmak esasına dayanıyor. Muhtemel ambalaj içinde köpüklü **** ambalajın şişmesi bakterilerin çoğalması nedeniyledir. Olurda bakteriler aşırı çoğalırsa ortam nedeniyle kendilerine zararlı olabilecek durum oluşur soğukta çalışmayı durdurmak o nedenle diye düşünüyorum. Bunun yanında belli bir miktarda veya hemen kullanılması bakteriler çalışmış ve çoğalmışlarsa sizin için faydalıdır zira çoğlatmış olmakla (kendileri için zararlı düzeye gelmemişse) hem daha yararlı hemde gübreniz çoğalmış olacaktır. Ancak mukorize gübre olduğundan doğrusu çoğalma esaslarını ve çoğalmaya verdiği tepkiyi bilemiyorum. Ancak köpük yapmış veya ambalajını şişirmiş ortama içerisindeki muhafaza yerinden ekleyebilirseniz dayanım süresinide uzatmış olmanız mümkün. Yine de ürününüzü taze taze kullanın derim çünki en iyi çalışma ortamı toprak ve yine en iyi muhafaza yeri yine toprak..
|