View Single Post
Eski 15-07-2008, 00:20   #124
limon
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Hüseyin Bey, 1 lt. alıp denemek istiyorum. Bahçe sulaması için büyük bir su depomuz var. Tam olarak kaç ton bilmiyorum yarın ölçüp hesaplayacağım. Bu su deposuna bu ürünü katsam otomatik sulama ile bahçeyi sulasam nasıl olur? DEponun tamamı fazla gelir ama yarısına kadar suyu kullanınca gübreyi eklerim diye düşündüm. Bahçe 400 metrekare civarında çim alan ve kenarlarında 60-70 adet kadar leylandi var. Ortada bir adet Manolya Ağacı var. Otomatik sulama bu ağaçlara da az miktarda da olsa su atabiliyor. Br zararı olur mu yoksa onlara da faydası mı olur? Kaç ton suya ne kadar gübre karıştırmamı tavsiye edersiniz?
Hazır depoya karıştırmışken bir türlü ürün vermeyen Kiraz, Elma ve Erik ağaçlarımı da bu gübreli suyla sulamayı düşünüyorum. Çimleri bir kere sulamak yeterli gelecek mi? Veya kaç günde bir uygulamam gerekecek? Çimlere ilaçlar gibi kullanın derseniz elimde 2 litrelik amatör işi şarjlı püskürtme pompası var. Pompayla püskürtmenin pek etkili olacağını düşünmüyorum aslında o yüzden sulamaya karıştırmak istiyorum.

Çok soru sordum ama üstünkörü iş yapmak istemiyorum. Şu çimler için yaptığım masraflardan da verdiğim emekten de bıkmış durumdayım. Umut verici yazınızdan sonra sizin gübreden mucize bekliyorum diyebiliriz. Bu arada çok pahalı bulduğumu da belirtmeden geçemeyeceğim.

limon Çevrimdışı   Başa Dön