Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mutlukeskin
Herkesten çok özür dilerim geç cevap yazabildiğim için fakat ev tutmak için Denizli'ye gitmem gerekti.Her neyse artık buradayım.Cevaplarınız için teşekkür ederim,şimdi kafama bi soru takıldı ki soru da şu;Şeftali ağacından yağılacak bonsai için toprak seçimim nasıl olmalı?Torf-mil diyenler falan var ama benim kafam biraz karıştı  .Elimde kedi kumu da var,ayrıca karıstıracağım malzemelerin oranı ne kadar olmalı?
Ağacın fotoğaflarını da eklemeye çalışacağım.
cüce nar arkadaşım ****** haklısın ama kurban kelimesini o anlamda kullanmadım ben  İlk bonsai denemem olacağı için büyük ihtimal ölecek bitki o yüzden demiştm 
|
Merhaba
Eğer ağaç şu an saksıdaysa bir süre onda kalsın, malum şu an yaz ortasındayız ve saksı değiştirme zamanı değil. Burda şu da önemli, kaç yıldır o saksıda ve o saksıdaki toprak karışımı nasıl?
Eğer 2-3 yıldır o saksıdaysa Bu sene kış sonunda saksısından çıkarıp, kök budaması yapıp tekrar saksısına dikilebilir. Ya da toprağı kötü ise, torf, bahçe toprağı ve iri dişli kum ile yapılacak güzel bir karışıma dikilebilir.
Ağaç şekil olarak planladığımız şekle gelene kadar büyük saksıda kalması avantajdır, böylece yaptığımız işlemlere daha sağlıklı tepki verecektir. Ağacınızın resimlerini de görebilirsek, daha faydalı olacağız, sevgiler.