View Single Post
Eski 14-07-2008, 16:40   #1
hosseda
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,323
köy fırını

Merhabalar,

Bahçemde yapılan çevre düzenlemeleri işleri bitmek üzere. Geçen hafta ustaya bana köy fırını da yapacaksınız değil mi dedim. Yaparız tabii dedi. Hafta sonu ne malzeme lazım fırın için dediğimde ise, 200 adet takoz tuğla ile 30 tane ateş tuğlası ve özel yapıştırıcısını getirirsen başka bir şey lüzum etmez dedi.

Onların fırınları var. Bana bir tane gösterdiler. Dışı tamamen taş ( küçük bir oda kadar vardı), kubbe kısmı tuğla, fırın tabanı ise ateş tuğlası ile örülmüş. Fırın kapağı demirden, kapak önünde fırında oluşan közlerin çekileceği ve istenirse (onların deyimi ile) cız bız yapmaya müsait bir banko kısmı var.

Bana küçük bir fırın (bir tepsinin sığacağı boyutta) yapacaklar. Çok meraktayım. Hiç mühimsemedi usta fırın olayını. Köyden olan ve ustaya yardımcı olarak çalışan diğer köylü, usta benim fırını 4 günde yapmıştık demi dedi, usta , bu küçük iki gün sürmez diye cevap verdi ona. Usta fırının yarım ay gibi olan ağzına geçecek demiri biraz önemsedi, bana bu demiri sen yaptır desem halledemezsin demeye gelen bir şeyler dedikten sonra, tamam onu ben halledeyim dedi kapadı meseleyi. Malzemeyi dün götürdüm ve bu gün telefon ettim. Ama başka işlerle uğraşmışlar sadece bir ara,yarın fırının temelini araya sokarım her halde dedi. Hafta sonu fırını olan birisi haline gelme ihtimalim büyük.

Hoşçakalın


Düzenleyen hosseda : 04-10-2009 saat 09:14 Neden: paragraflama
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön