Sevgili arkadaşlar, fikirleriniz için çok teşekkürler, en başta Sayın Limonun dediği gibi bahçeyi tıklım tıkış doldurmamaya karar verdim (nedense ben mini bir orman gibi hayal ediyordum hep), Sayın Erbek ve Guler'in belirttiği gibi gerçektende gülsüz bir bahçe istemiyorum merakım (ki bu arada bilgisizliğimi mazur görün bahçe ile 2-3 aydır ilgileniyorum ve bu konuda zır cahil olduğumu belirtmem gerekiyor) acaba sarılan gül mü ekmeliyim yoksa bahçenin sağına ve soluna olmak üzere iki adet normal (veya saksıda) gül ağacı mı? Bir de basmaya dayanıklı çim tohumlarını ne zaman ekmek gerekir?
Oya ağacının resimlerine googledan baktım sayın Guler, ne kadar hoş ve renkli bir ağaçmış? Bodur olanını nerden bulabilirim (veya nasıl yetiştirebilirim) ve ekim zamanı hangi ay olmalıdır?
Biliyorum çok sordum ama,
Haşerelerle aram hiç iyi değildir, bu sadece sevmemek, iğrenmek değil fobi, irice börtü böcek karşısında tamamen buz kesip kilitleniyorum (hem çiçekleri doğayı sevip hem böceklerden korkmak ne alaka demeyin lütfen garip biliyorum ama...)
Bu zamana kadar sorunum olmadı ancak site yönetimi bahçeleri ilaçladı (ne ile bilmiyorum) ve bahçede sarmaşıkların dibinde farelere karşı zehirli yem bulunan bir kutu var?
Özellikle fare ve kene karşısında nasıl bir korunma önerirsiniz?
Sabrınız için çok teşekkürler...
Sayın Güler Hanım,
bahçenizin resimlerine, yetiştirdiğiniz sebze ve meyveler ile çeşit çeşit çiçeklerin resimlerine baktım. Gerçekten muhteşem bir bahçeye (ki ona bahçe denirse benimkine ne demeli onu çıkaramıyorum) sahipsiniz, ellerinize sağlık. Dilerim herkesin ufacıkta olsa bir bahçesi olur zira gerçekten insanın tüm sinirini alıyor, bahçede oturup hafif bir esinti eşliğinde birşeyler içmek, kitap okumak ya da aylak aylak oturup kualğınızda müzik ayaklarınızı uzatarak kaykılmak kadar büyük bir zevk yok.
|