View Single Post
Eski 14-07-2008, 08:25   #218
eczadolabi
Ağaç Dostu

eczadolabi's Avatar

Giriş Tarihi: 18-11-2007
Benim düden şelalesi, yaklaşık 20 cm mesafeden perlite dökülüyor, perlit içerisinden süzülürken kökler ne kadar su tutarlarsa o kadar sulanıyorlar ve oldukça geniş drenaj çatlaklarından alttaki besin tankına yaklaşık 30 cm mesafeden şakır şakır dökülüyorlar.

Kudret Hocam'a da bir konuşmamızda aktarmıştım.
Mevcut domateslerden ümidi kesipde yeni bitkilere başlarken şunu farketmiştim.

Gece saat 10 de değiştirmiştim bitkileri. Perlit sıcacıktı.
Tüm gün güneş alan üstü cam ile kapalı bir terasta, sıcaklığın kimi zaman 40 dereceleri geçtiği bir ortamda yaşıyorlar. Sıcak kök sendromu
Belki meyve tutmamaları bu sebepten olmuştur.

Köklerde oksijensizlik belirtileri yoktu. Kökler oldukça beyazdılar.
Yapraklarda kıvrılmalar vardı, renkleri normaldi. Bu zannediyorum yüksek EC den kaynaklanıyor.

Bir bitki kökleri tamamen suda dururken gelişip büyüyebiliyorken, fazla sulama nedeni ile benimkilerin meyve tutmamaları çok tuhafıma gitmişti.
Ama ****** bu konu sizlerin uzmanlık alanı. Sizler ne derseniz biz buna inanmak zorundayız.
(Geçde olsa ikna olabiliyorum )

Yüksekden dökülen suyun oksijensiz kalabileceğini de düşünmüyorum ama yine de bir hava taşı koyacağım.

Acaba benim sıpaların başka bir problemi mi var?
Örneğin, aldığım fideler Hibrit denilen meyvelerden üretildilerde, onların tohumu kısır mı?

Acemice bir soru mu oldu bilemiyorum ama anlayışla karşılayacağınıza inanıyorum. Keza daha ne abuk subuk sorular soruyoruz, onları bile cevaplıyorsunuz.

Seneye Sayın Envor'dan bize güvendiği fidelerden yollamasını rica edeceğim.
Belki sonuç değişir.
Umarım...

eczadolabi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön